V Kranjski Gori poškodovani deskar umrl v bolnišnici

Fotografija je simbolična

V zdravstveni ustanovi je v torek umrl deskar, ki se je v petek zvečer poškodoval pri padcu na kranjskogorskem smučišču. Po ugotovitvah policistov je deskar sam padel in si pri tem huje poškodoval glavo. Nezavestnega je na smučišču opazil naključni smučar.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so deskarju nudili pomoč reševalci na smučišču. S kraja dogodka so ga nato odpeljali v zdravstveno ustanovo, kjer je v torek zaradi poškodb umrl. Policisti so v okviru obravnave nesreče opravili ogled, javile pa so se tudi priče. Okoliščine kažejo, da je deskar padel sam.

Gorenjski policisti so v letošnji smučarski sezoni doslej obravnavali 18 smučarskih nesreč, v večini nesreč pa so bili smučarji udeleženi sami. V polovici nesreč so se hude poškodovali, največkrat je šlo za zlome.

Policisti smučarje in deskarje opozarjajo na upoštevanje pravil varnega smučanja in na prilagajanje razmeram na smučiščih. Prav tako naj smučanje prilagodijo svojemu stanju, znanju in opremi. Največ nesreč se namreč zgodi prav zaradi precenjevanja znanja v kombinaciji s hitrostjo, razmerami na smučišču in psihofizično pripravljenostjo smučarjev.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja