V BiH zaradi vročine v avtu umrla štiriletnica. Na Hrvaškem aretirali mlajši par iz Nemčije, ki je v avtomobilu več kot eno uro pustil dva otroka in psa

V okolici Banjaluke v BiH je umrla štiriletna deklica, potem ko je bila na hudi vročini več ur zaklenjena v avtomobilu, poročanje tamkajšnjih medijev povzema hrvaška tiskovna agencija Hina.

Tožilstvo v Banjaluki je danes potrdilo, da preiskuje primer smrti otroka, ki so ga v soboto našli mrtvega v avtomobilu, parkiranem na dvorišču družinske hiše v kraju Donja Piskavica. Po poročanju medijev je deklica umrla od vročine, ni pa jasno, zakaj jo je njena družina pustila samo v avtomobilu.

Na Hrvaškem so medtem po poročanju hrvaških medijev aretirali mlajši par iz Nemčije, ki je v avtomobilu na parkirišču pred enim od nakupovalnih središč v Poreču več kot eno uro pustil dva otroka in psa. Okna so bila zaprta, vrata avtomobila pa zaklenjena.

Zdravniki so ugotovili, da sta šest- in osemletna deklica zaradi hude vročine razvili simptome toplotne izčrpanosti. Oskrbeli so ju v bolnišnici v Pulju, psa pa v bližnji veterinarski ambulanti. Policijo je sicer poklicala sama mati, ko se je vrnila v avtomobil in ugotovila, kaj se je zgodilo.

Več iz istega kraja