V Avstriji več kot 300 novih okužb s koronavirusom

Holmec

V Avstriji so v zadnjih 24 urah zabeležili več kot 300 novih okužb z novim koronavirusom, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Velik porast so zabeležili že v petek, ko so našteli 282 novih okužb. To je bilo prvič po več mesecih, da so zabeležili več kot 200 novih okužb v enem dnevu.

Minister za zdravje Rudolf Anschober je v petek dejal, da je veliko število novih okužb posledica večjega števila žarišč, povezanih s potovanji. Številni na novo okuženi so se vrnili s Hrvaške.

Avstrija je zato v petek pozvala svoje državljane, naj se nujno vrnejo iz Hrvaške. Od ponedeljka pa bodo morali vsi, ki se bodo vračali iz Hrvaške in hoteli vstopiti v Avstrijo, predložiti negativen test na koronavirus, ki ne bo starejši od 72 ur. Kdor ga ne bo imel, bo moral test opraviti v roku 48 ur od povratka, do rezultatov pa ostati v karanteni, je pojasnil minister Anschober.

S tem je Avstrija izenačila obravnavo potnikov iz Hrvaške s tistimi iz drugih držav Zahodnega Balkana – Bosne in Hercegovine, Kosova, Črne gore, Severne Makedonije in Srbije.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.