V Avstriji naj bi zaostrili koronske ukrepe

Avstrijska vlada bo predvidoma na novinarski konferenci v soboto predstavila zaostrene ukrepe za zajezitev pandemije covida-19. Po poročanju portala avstrijskega časnika Der Standard naj bi bile od začetka prihodnjega tedna zaprte vse nenujne trgovine, glede morebitnega zaprtja šol pa se še niso odločili.

V Avstriji naj bi bila od ponedeljka ali torka zaprta večina trgovin, odprte bodo lahko ostale trgovine z živili, drogerije, banke in lekarne.

Ali bodo zaprli tudi šole, še ni znano. V Avstriji je sicer svetovalna komisija za ukrepe v četrtek predlagala, da šole in vrtci ostanejo odprti, priporočajo pa nošenje zaščitnih mask. Pouk v višjih razredih sicer že poteka na daljavo.

V Avstriji že sedaj veljajo določeni ukrepi, zaprti so na primer bari in restavracije, velja tudi policijska ura.

Pri naših severnih sosedih so medtem v zadnjem dnevu spet potrdili rekordno število okužb v enem dnevu. V zadnjih 24 urah so potrdili še 9586 okužb, umrlo je 53 ljudi. V bolnišnicah je na zdravljenju več kot 3900 bolnikov, od tega jih je 567 na intenzivni negi. Aktivno okuženih je 76.839 ljudi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Več iz istega kraja