V Avstriji in na Hrvaškem več kot sto novih okužb s koronavirusom

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 116 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, trenutno aktivnih primerov okužbe pa je 1204, so danes sporočili iz hrvaškega štaba civilne zaščite. Covid-19 novih življenj ni zahteval.
covid-5084896_1920

V bolnišnicah se zdravi 139 bolnikov s covidom-19, od katerih jih je osem na ventilatorjih, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Doslej so v državi potrdili 4253 primerov okužbe, umrlo pa je 120 bolnikov. Skupno so doslej testirali 102.189 ljudi, od tega v zadnjih 24 urah 1338, so še sporočili iz štaba. To je največ okužb v enem dnevu po 11. juliju, ko so jih potrdili rekordnih 140.

Pred tem so županijski štabi civilne zaščite danes poročali o novih podatkih glede okužb.

Iz županijskega štaba hrvaške Istre so sporočili, da so potrdili osem novih primerov okužbe. Pri petih primerih gre za stike z že potrjeno okuženimi osebami, en primer pa je uvožen iz Srbije, so sporočili.

Neuradno so pet novih okužb potrdili v Buzetu, eno v Labinu, v enem primeru pa gre za osebo iz Beograda, v drugem pa za osebo iz Zagreba, ki je prišla v Vodnjan, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

V splitsko-dalmatinski županiji so potrdili 20 novih primerov okužbe. Osem okužb so potrdili v Splitu, pet v Vrgorcu, po eno pa v Sinju, Podgori, Trogirju, Kašteli, Lokvičiću, Imotskem in Tučepu.

Sedem novi okužb so potrdili v dubrovniško-neretvanski županiji. Pet okuženih iz kraja Ploče je povezanih z druženjem v splitsko-dalmatinski županiji, dva primera so potrdili v Dubrovniku. Vsi imajo blage simptome in so v domači oskrbi, so sporočili iz županijskega štaba.

V vukovarsko-sremski županiji so potrdili 36 novih okužb, kar je posledica porok in drugih podobnih praznovanj, so opozorile lokalne oblasti. Devet okuženih oseb je iz Vinkovcev in kraja Ivankovo, štiri iz Vukovarja.

V Zagrebu so v zadnjih 24 urah potrdili 20 novih okužb, v zagrebški županiji pa tri. Pri 12 osebah je šlo za stike s prej potrjeno okuženimi, ena oseba pa se je vrnila iz Italije.

V osiješko-baranjski županiji so potrdili 12 okužb, od tega sedem na območju Osijeka. Ker so okužbe doslej potrdili pri šestih zdravstvenih delavcih in 13 bolnikih na interni kliniki v mestu, so delno zaprli tamkajšnji zavod za bolezni srca in ožilja, še poroča Hina.

Avstrija

V Avstriji so danes do 9.30 potrdili 134 novih primerov okužbe v zadnjih 24 urah. Število aktivno okuženih je sicer padlo za 32 na 1361 primerov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Od petka ob 9.30 do danes do 9.30 so v Avstriji potrdili 134 novih primerov, največ na Dunaju. V bolnišnicah se zdravi 98 bolnikov, med njimi 11 na intenzivnem oddelku.

Pri naših sosedih sicer podatke posodabljajo večkrat dnevno. Skupno so do 16. ure potrdili 19.509 okužb, umrlo je 685 ljudi, nihče v zadnjem dnevu, poroča avstrijska radiotelevizija ORF.

Avstrija želi na vsak način preprečiti drugi val. Kancler Sebastian Kurz je napovedal, da se bodo v nedeljo dogovorili o morebitni posodobitvi ukrepa o obveznem nošenju zaščitnih mask po celi državi. Sprva morajo še podrobneje preučiti nove številke.

Trenutno v državi ni enotne obveznosti glede nošenja mask, o tem se lahko deželne vlade odločajo same. Načeloma velja, da jo je med drugim treba nositi v bolnišnicah in kjer ni mogoče ohranjati priporočene razdalje.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.