V Avstriji brez večjih sprememb glede protikoronskih ukrepov

V Avstriji se danes na vrhu vlade in dežel niso dogovorili o večjih spremembah glede ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Ob slabšanju epidemiološke slike v državi tako ni pričakovati niti sproščanja ukrepov niti dodatne zaostritve, ki so jo zahtevali strokovnjaki, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Razmere se poslabšujejo predvsem na vzhodu Avstrije, zato nameravajo organizirati ločen vrh vzhodnih dežel, na katerem bodo razpravljali o nadaljnji zaostritvi ukrepov in preobremenjenosti intenzivnih kapacitet na Dunaju. V drugih deželah pa bodo sledili trenutni poti, brez sprostitev ali zaostritev, poroča časnik Kronen Zeitung.

“V vzhodnih regijah vidimo težavo predvsem v hitrem širjenju britanske različice, je povedal kancler Sebastian Kurz.

Vlada in predstavniki dežel so se dogovorili tudi, da bodo uvajali nove ukrepe ciljno in lokalno, ko nekod opazijo hitro naraščanje okužb. Šolanje na daljavo bodo uvedli, ko bo incidenca nad 400.

Sproščanje ukrepov bi lahko sicer sledilo po veliki noči, veliko pa je odvisno predvsem od razmer na oddelkih intenzivne nege. Na vrhu so se namreč dogovorili tudi o spremembi ocenjevanja razmer, saj bo k temu po novem prispevala tudi stopnja precepljenosti in kako polne so intenzivne enote.

“Ključnega pomena je, da pozorno spremljamo razmere na intenzivni negi,” je poudaril Kurz.

Minister za zdravje Rudolf Anschober je danes še pojasnil, da trenutno beležijo porast števila okužb predvsem pri mladih, ki jih prav tako obravnavajo na intenzivni negi.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije