V Avstriji 134 novih okužb z novim koronavirusom, na Hrvaškem 65

mejni prehod z Avstrijo

V Istri deset na novo okuženih, večina iz samoizolacije

V hrvaški Istri so v zadnjih 24 urah zabeležili deset novih primerov koronavirusa, pri čemer je sedem oseb že bilo v samoizolaciji, dva pa sta bila bližnji stik pozitivne osebe, je danes sporočil istrski štab civilne zaščite.

Za eno osebo epidemiološka obdelava še poteka, je sporočil poveljnik istrske civilne zaščite Dino Kozlevac. Poudaril je, da gre v vseh primerih za znane kontakte.

Po neuradnih podatkih so štiri osebe s področja Labina, po dve pa iz Umaga, Buzeta in Pulja.

V Istri je trenutno okuženih 126 oseb, od tega jih je 25 hospitaliziranih v Pulju. 316 ljudi je v samoizolaciji.

Kozlevac je danes vse prebivalce Istre in turiste pozval k previdnosti in odgovornemu obnašanju ter spoštovanju sprejetih ukrepov.

Po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina iz sremsko-vukovarske županije danes poročajo o 15 novih okužbah, prav tako iz Zagreba. V osiješko-baranjski županiji je na novo zbolela ena oseba.

Hrvaške oblasti so ob 14. uri sporočile, da so v preteklih 24 urah ob 1489 opravljenih testih v celotni državi zabeležili 65 primerov okužb, tri osebe so umrle. Na Hrvaškem imajo po podatkih civilne zaščite trenutno 855 aktivno okuženih, 142 se jih zdravi v bolnišnicah, devet jih je na ventilatorju.

V Avstriji 134 novih okužb z novim koronavirusom, največ na Dunaju

V Avstriji so v zadnjem dnevu zabeležili 134 novih okužb z novim koronavirusom, je danes sporočilo notranje ministrstvo. Največ primerov okužbe, 60, je bilo na Dunaju, sledi Zgornja Avstrija s 23 in Spodnja Avstrija z 22 primeri. Zaradi naraščanja okužb v Evropi in svetu od ponedeljka stopajo v veljavo nekatere omejitve pri vstopu v državo.

V avstrijski prestolnici, kjer beležijo največ novih okužb, se je število okuženih oseb v zadnjih 24 urah povzpelo na 4840. Do večine okužb je prišlo znotraj družine ali na delovnem mestu, je sporočil krizni štab na Dunaju.

Nove okužbe so sicer zabeležili v vseh zveznih deželah. Na Tirolskem so zabeležili enajst primerov okužbe, na Predarlskem deset, Gradiščanskem tri, na avstrijskem Koroškem in Solnograškem po dve in na avstrijskem Štajerskem eno, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Po podatkih notranjega ministrstva so doslej v Avstriji potrdili 20.472 primerov okužbe z novim koronavirusom. Zaradi covida-19 je umrlo 712 ljudi, 18.209 pa jih je ozdravelo. Do danes so v državi zabeležili 1551 aktivnih okužb.

V bolnišnicah se trenutno zdravi 97 ljudi, od teh jih je 15 na intenzivni negi, še navaja APA.

Avstrijske oblasti so v petek objavile nekatere spremembe glede vstopa v državo iz rizičnih držav, ki začnejo veljati v ponedeljek. Potniki, ki prihajajo iz omenjenih držav ali območij, bodo morali imeti pri sebi zdravniško spričevalo z negativnim testom na covid-19, ki ne bo smel biti starejši od 72 ur. Alternativno bodo lahko šli v karanteno, vendar bodo morali v 48 urah opraviti test.

Na seznamu rizičnih držav so med drugim Bosna in Hercegovina, Kosovo, Črna Gora, Srbija, Severna Makedonija in Romunija.

Za avstrijske državljane kot tudi državljane EU ali osebe, ki imajo stalno bivališče ali pravico do bivanja v Avstriji, in prihajajo iz držav, kjer so “stabilne” razmere glede covida-19, ne veljajo omejitve pri vstopu v Avstrijo. Med temi državami je tudi Slovenija.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.