Univerza na Primorskem zaradi novega koronavirusa odpovedala pedagoški proces

Na Primorski univerzi so glede na trenutno situacijo v zvezi z novim koronavirusom odločili za odpoved pedagoškega procesa na vseh članicah univerze.

Preberite tudi: Na severu Italije v karanteni 16 milijonov ljudi

V sporočilu za javnost so zapisali, da je za naslednjih 14 dni (od ponedeljka, 9. 3. 2020 do petka, 20. 3. 2020) odpovedan pedagoški proces (predavanja, vaje …) na vseh članicah Univerze na Primorskem. “O nadomeščanju odpadlega pedagoškega procesa vas bomo obvestili naknadno,” so še zapisali.

Navodila resornega ministrstva, NIJZ in Ministrstva za zdravje RS so, da je potrebno delovati preventivno in ukrepe, ki jih sprejme določena institucija, sorazmerno prilagajati situaciji, je na spletni strani univerze zapisala rektorica prof. dr. Klavdija Kutnar.

Po tem, ko smo proučili informacije s strani vseh navedenih institucij ter, ob dejstvu, da je Italija največje žarišče koronavirusa v Evropi, tudi s strani predstavnikov vodstva »Istituto Superiore di Sanita dell’Italia” (ekvivalent NIJZ v RS), smo se odločili za ta ukrep iz preventivnih razlogov. Smo namreč univerza, ki ima vsakodnevno interakcijo s sosednjo Italijo,” je še pojasnila rektorica.

In zaključila: “V prihodnjih dneh boste dobili nadaljnja navodila tudi glede možnosti izvajanja pedagoškega procesa na daljavo (npr. uporaba e-učilnice, predavanja na daljavo …). Prav tako pa vas bomo sproti obveščali o morebitnih nadaljnjih spremembah oz. ukrepih.”

Pri tem naj omenimo, da je direktorica NIJZ  dr. med. Nina Pirnat na današnji novinarski konferenci povedala, da v Sloveniji še zdaleč nimamo epidemije koronavirusa in upam, da jo bomo z ukrepi tudi preprečili, o čemer smo poročali TUKAJ.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila