Študentje z možnostjo pridobivanja izkušenj v mednarodnem civilnem letalstvu

Comstock-GettyImages-78459178__FitWzk4MCw5ODAsIjQzODUyODhmNTAiXQ

Ministrstvo za infrastrukturo vabi dodiplomske študente stare od 18 do 22 let, da se prijavijo na poletno šolo v okviru programa Young Aviation Network, ki jo organizira Eurocontrol, od 1. do 15. julija 2020 v Bruslju, so sporočili z Ministrstva za infrastrukturo.

Namen programa je udeležencem predstaviti mednarodno letalstvo in kariero na tem področju. Ministrstvo bo izmed vseh prijavljenih izbralo enega kandidata, ki bo imel priložnost pridobivanja izkušenj v mednarodnem okolju civilnega letalstva.

Cilj programa YAN (Young Aviation Network) je, z združevanjem študentov iz držav članic Eurocontrola, ustvariti močno in učinkovito letalsko skupnost za prihodnost. Eurocontrol bo vsako poletje na svojem sedežu v Bruslju gostil skupino mladih in jih vključil v dvotedenski razvojni program. Letošnji program YAN se bo začel 1. julija.

Program bo poleg predstavitve institucionalnih in mednarodnih letalskih zadev vključeval tudi predavanja o operativnih in tehničnih konceptih in obiske zunanjih lokacij (MUAC – Maastricht Upper Area Control Centre (Nizozemska), EEC – Eurocontrol Experimental Centre (Francija), IANS –  Institute for Air Navigation Services (Luksemburg)), kjer bodo študenti lahko sodelovali v simulacijskih vajah za seznanitev z dejanskimi operacijami.

Namen programa, ki se bo odvijal v obliki »poletne šole«, je razširiti perspektivo študentov in jih motivirati za zaposlitev v letalskem sektorju.

Kandidati morajo  prošnje za sodelovanje v programu YAN posredovati Ministrstvu za infrastrukturo najpozneje do 4. februarja 2020. Prošnje lahko posredujejo na naslov gp.mzi@gov.si.

Morebitna vprašanja o programu lahko zainteresirani študenti naslovijo na tilen.senk@gov.si, najkasneje do 31. januarja 2020.

Besedilo: www.gov.si – Ministrstvo za infrastrukturo

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.