Srečanje s svojci poškodovanega planinca, katerega je čudežno rešila psička (FOTO)

skofjeloski_blegos_3

Policisti PP Škofja Loka so se v sredo, 22. januarja srečali s svojci planinca, ki se je ta mesec izgubil in hudo poškodoval na območju Blegoša.

Potem ko policisti planinca v zelo zahtevni iskalno-reševalni akciji našli in ga oskrbeli, se jim je njegova družina zahvalila za njihov trud in energijo, ki so jo vložili v iskanje pogrešanega; njegovo zdravstveno stanje se že izboljšuje.

PREBERITE TUDI: Močno utrujena psička počakala ob poškodovanem lastniku do prihoda reševalcev

Rokometaš Peter Pucelj jim je v zahvalo in spomin izročil svoj dres s svetovnega prvenstva v rokometu leta 2013 s posvetilom. Dres bodo policisti izobesili na policijski postaji.

Srečen konec izjemno zahtevne reševalne akcije

Minuli teden so bili gorenjski policisti obveščeni, da je pogrešan 39-letnik iz Poljanske doline, ki se je 14. januarja letos odpravil na Blegoš, kjer je že zgodaj zjutraj 15. januarja na zelo zahtevnem, obsežnem, strmem in pomrznjenem terenu stekla iskalna akcija. Več kot 30 gorskih reševalcev, vodnikov reševalnih psov in policistov ga je iskalo na širsem obmocju Blegoša, pomoč iz zraka je nudil tudi policijski helikopter.

Iskanje na višini nad 1.400 metrov je močno oviralo zelo slabo vreme z meglo in močnim vetrom. Okoli 13. ure, po več kot 24 urah, so pogrešanega končno našli, na povsem drugem koncu, v Javorjevi dolini tik nad vasjo Volaka, ob njem pa je bila njegova psička Šaka, zaradi katere so poškodovanega planinca uspeli tudi locirati. Ponesrečenca so z vojaškim helikopterjem odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Drugo njegovo psičko, Missy, pa so našli že prejšnji dan.

Policisti se zahvaljujejo vsem, ki so sodelovali v iskalno-reševalni akciji na Blegošu.

Besedilo: policija.si

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.