Srbija od nedelje na rumenem seznamu, Hrvaška ostaja na rdečem

Srbija se v nedeljo umika z rdečega seznama držav z več kot 40 okuženimi z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev in bo uvrščena na rumenega, je danes na dopisni seji sklenila vlada. Hrvaška še naprej ostaja na rdečem, ki ob prihodu v Slovenijo pomeni obvezno 14-dnevno karanteno.
Pixabay

Vlada se je na današnji dopisni seji seznanila z oceno epidemiološke situacije v državah EU, schengenskega območja, Balkana in italijanskih deželah ter z oceno epidemiološke situacije v državah in opredelitev kriterija za poslabšanje epidemiološke situacije Nacionalnega inštituta za javno zdravje (Nijz), so po dopisni seji sporočili z vlade.

Ministrski zbor je presodil strokovno utemeljenost omejitev iz odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja covida-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, na kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Slovenije ter odločil, da se te omejitve še naprej uporabljajo.

Srbijo vlada z nedeljo umika s seznama držav, za katere je ob prihodu v Slovenijo obvezna karantena. Odslej bo tako Srbija na rumenem seznamu. Hrvaška, kjer so danes potrdili 312 novih primerov okužbe s koronavirusom, ostaja na rdečem seznamu.

Na zelenem seznamu ni sprememb, so še sporočili iz vlade.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.