Slovenskim podjetjem omogočeno poslovanje preko Amazon Europe

Slovenskim podjetjem je od danes naprej omogočeno poslovanje preko spletne trgovine Amazon Europe.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v zadnjih mesecih intenzivno delalo na omogočanju poslovanja slovenskim podjetjem preko spletne platforme Amazon Europe. Končna rešitev in začetek poslovanja je bilo sicer napovedano za november, vendar se je, zaradi vzpostavitve boljše uporabniške izkušnje podjetij, rok zamaknil. Slovenskim podjetjem je tako od danes naprej omogočeno poslovanje preko Amazon Europe.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je v zadnjih dveh letih intenzivno sodelovalo s predstavniki Amazona s ciljem, da se slovenskim podjetjem omogoči poslovanje preko platforme Amazon Europe. Amazon je predvideval, da bodo vse potrebne tehnične rešitve implementirane v tretjem kvartalu lanskega leta, vendar je zaradi vzpostavitve boljše uporabniške izkušnje za sodelujoča podjetja prišlo do zamika, so sporočili z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo

V začetku tega tedna so nas predstavniki Amazona obvestili, da so vse potrebne tehnične prilagoditve uspešno implementirane, s čimer je Slovenija uvrščena med podprte države za poslovanje podjetij preko platforme Amazon Europe,” so pojasnili na ministrstvu.

Na ministrstvu tudi pozivajo vsa zainteresirana slovenska podjetja, da izkoristijo nov prodajni kanal za lansiranje svojih produktov preko platforme Amazon Europe. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je to največji spletni prodajni kanal na svetu in izjemna priložnost za slovenska podjetja.

Vir:www.gov.si – Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Več iz istega kraja