Slovenca na Hrvaškem kaznovana zaradi prekrškov na morju

split-3748162_1920

Hrvaška pomorska policije je kaznovala 21 voznikov plovil zaradi glisiranja na razdalji manj kot 300 metrov od obale. Med njimi sta tudi dva slovenska državljana, je sporočila primorsko-goranska policijska uprava. Vse navtike so pozvali k spoštovanju zakonov, kopalce pa, naj skrbijo za svojo varnost in naj ne plavajo zunaj označenih območij.

Hrvaški policisti so od začetka tedna ustavili 21 voznikov čolnov, ki so z glisiranjem kršili zakone pri otokih Lošinj, Rab, Cres in Krk. Kaznovali so devet Nemcev in tri državljane Avstrije, denarne kazni so dobili tudi po dva Slovenca, Čeha in Italijana ter po en državljan Madžarske, Slovaške in Švice, so včeraj zapisali na spletni strani policije s sedežem na Reki.

Pozvali so vse navtike k spoštovanju prometnih predpisov na morju zaradi svoje osebne varnosti in varnosti drugih oseb. Vse kopalce so prav tako opozorili, naj ne plavajo zunaj označenih območij. Če plaže niso omejene z bojami, naj plavalci ne plavajo dlje kot sto metrov od obale. Prav tako so potapljače spomnili, naj ustrezno označijo svojo navzočnost.

Kot so dodali, so pri otoku Cres denarno kaznovali tudi italijanskega državljana, ki ni imel dovoljenja za športni ribolov.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.