S tremi promili vijugal po gorenjski avtocesti in skoraj povzročil nesrečo

Screenshot_2020-02-05 Free Image on Pixabay - Drink Driving, Drunk, Alcohol

Policisti so v torek zvečer obravnavali voznika osebnega vozila, ki je nezanesljivo vozil po gorenjski avtocesti. Nanj jih je opozoril drug voznik, ko so ga izsledili, pa se sprva ni ustavil na znake policije, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal tri promile, zato mu grozi odvzem vozniškega dovoljenja.

Vožnjo in skorajšnjo nesrečo alkoholiziranega voznika je prijavil drug voznik. Policisti so kršitelja hitro izsledili, ustavljali pa so ga vse od Brnika do priključka Kranj zahod. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,40 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka oziroma tri promile. Ob tem je policija opozorila na “noro stopnjo alkohola v izdihanem zraku”.

Ker policistom ni ustavil in je vijugal po cesti, so mu izrekli globo v znesku 620 evrov in pet kazenskih točk. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bodo vložili nujni obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Za vožnjo z več kot 0,52 miligramov alkohola v izdihanem zraku je predpisana globa najmanj 1200 evrov in 18 kazenskih točk, ki pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Gorenjski prometni policisti so v torek iz prometa izključili še dva voznika, ki sta bila pod vplivom alkohola. Eden je imel v litru izdihanega zraka 0,45 miligramov alkohola in je bil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Drugi je bil udeležen v prometni nesreči. Preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,73 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.