Search
Close this search box.

Policisti še vedno iščejo Danijela Borojevića, ki je pred 17. leti oropal banko v Celju: “Morda se skriva prav tam, kjer ste na dopustu vi”

Policisti prosijo za pomoč pri iskanju Danijela Borojevića, ki je 19. maja 2002 s sostorilci oropal Krekovo banko v Celju in po uspelem ropu pobegnil s približno 130.000 evri gotovine.

Policisti prosijo za pomoč pri iskanju Danijela Borojevića, ki je pred 17 leti oropal banko v Celju. “Imate morda kakšne koristne informacije, ki bi nam pomagale pri njegovem prijetju,” se glasi zapis na spletni strani Policije, kjer pozivajo javnost, da jim pomaga najti še zadnjega od roparjev banke na območju Slovenije leta 2002.

Danes 43-letni Danijel Borojević, doma iz Tržiča, je 19. maja 2002 s sostorilci oropal Krekovo banko v Celju. Zaposlenim v banki je grozil z vojaško avtomatsko puško in po uspelem ropu pobegnil s približno 130.000 evri gotovine.

Medtem ko so bili ostali sostorilci po ropu prijeti, Borojević do danes še ni bil izsleden, prav tako tudi ne omenjeni znesek denarja iz banke. Borojević se najverjetneje z drugo identiteto nahaja v Bosni in Hercegovini ali v eni od držav Evropske unije (najverjetneje v Italiji ali v kateri od držav v regiji).

Borojevića iščejo tudi s pomočjo Europola in evropske mreže ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams).

Medtem ko večina uživa v zasluženih poletnih počitnicah, pa je s storilci kaznivih dejanj drugače. Po mnenju policije si številni kriminalci, ki so na begu pred organi pregona, za svoje zatočišče izbirajo počitniške destinacije. Morda se skrivajo prav tam, kjer ste na dopustu vi … Zato je po njihvem mnenju, morda vaša informacija lahko ključna za prijetje nekaterih najbolj iskanih oseb v Evropi. 

Da se najbolj iskani storilci najhujših kaznivih dejanj ne bi mogli več izogibati roki pravice, so leta 2017 pod okriljem Evropske mreže skupin za aktivno iskanje pobeglih oseb (ENFAST) pripravili skupno kampanjo www.eumostwanted.eu/summercampaign, v okviru katere so oblikovali 21 razglednic z nekoliko izzivalnimi in hudomušnimi sporočili, po eno za vsakega od najbolj iskanih ubežnikov, ki so v 21 državah članicah Evropske unije storili huda kazniva dejanja in pri izsleditvi katerih dosedanje klasične preiskovalne metode niso bile uspešne.

Tako je bil avgusta 2017 na slovenski razglednici Danijel Borojević, rojen 30. 4. 1976, državljan Slovenije, iskan zaradi kaznivega dejanja ropa. Leto prej pa je bil tudi na t. i. adventnem koledarju iskanih oseb.

Kako lahko pomagate?

Če opazite iskano osebo ali če kar koli veste o njenem izginotju ali bivališču, obvestite policijo. Koristne informacije lahko posredujete s klicem na številko policije za klic v sili 113 ali s klicem na anonimni telefon policije 080 1200 ali prek spleta na povezavi: Anonimna pomoč pri iskanju pogrešanih in iskanih ljudi.

VIR: www.policija.si

Dogodki