Policisti prijeli iznajdljive Romune, ki so na avtocestnih počivališčih kradli gorivo (FOTO)

Sinoči, nekaj pred polnočjo, sta policista Postaje prometne policije Celje na avtocestnem počivališču Zima opazila tovorno vozilo in posumila, da gre za storilce, ki kradejo gorivo. Vozilo je odpeljalo v smeri proti Ljubljani.

Na avtocestnem počivališču Lopata so v nadaljevanju ustavili dve tovorni vozili, ki sta ju vozila romunska državljana. Vozilo, ki je bilo prirejeno za tatvine goriva, je imelo na vlečnem vozilu za kabino vgrajeno črpalko za gorivo z dvema cevema tako, da so gorivo, ki so ga kradli  prečrpavali direktno v svoje rezervoarje. Tovorno vozilo je vozil 42-letni Romun, pri izvrševanju tatvin sta mu pomagala sopotnika stara 41 in 23-let, oba romunska državljana.

Pri zakrivanju tatvin goriva jim je pomagal še 48-letni romunski državljan, voznik drugega tovornega vozila, ki je parkiral tik ob vozila, iz katerih so kradli, da so bili čim manj opazni. Obe vozili sta bili s tovorom, naloženim v Romuniji, namenjeni v Španijo.

Vse štiri osumljene so pridržali. Medtem ko so z njimi opravljali postopke so dobili prijavo, da je bilo na avtocestnem počivališču Tepanje iz rezervoarja beloruskega tovornega vozila ukradenega več goriva. O ostalih oškodovancih policisti še zbirajo obvestila, so sporočili s PU Celje, kjer dodajajo, da bodo osumljene kazensko ovadili.

Besedilo: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije