Od četrtka v Avstrijo tudi delovni migranti samo z negativnim testom, ki ni starejši od 72 ur

Avstrija spreminja pogoje za vstop v državo. Od četrtka bodo tisti, ki mejo prehajajo redno iz poslovnih ali osebnih razlogov, to so dnevni in tedenski delovni migranti, študenti in šolarji, za vstop v državo potrebovali negativen test na novi koronavirus, ki ne sme biti starejši od 72 ur.

Pred vstopom v Avstrijo je še vedno obvezna tudi elektronska registracija, ki po novem velja 28 dni. Ob vsaki spremembi ključnih podatkov je registracijo treba opraviti ponovno. To ne velja za redne 72-urne izvide testiranj. Če oseba ne predloži negativnega testa, ga mora v roku 24 ur opraviti v Avstriji.

V veljavi ostajajo tako testi PCR kot hitri testi. Če test ni narejen v Avstriji, je treba dokazilo o opravljenem testu predložiti na za to predpisanem obrazcu v nemškem ali angleškem jeziku.

Za vse ostale velja, da morajo ob vstopu v Avstrijo obvezno v desetdnevno karanteno in predložiti negativni hitri test, ki ne sme biti starejši od 48 ur, ali test PCR, ki ne sme biti starejši od 72 ur. Oseba lahko v Avstrijo vstopi tudi brez testa in ga naknadno opravi v 24 urah po vstopu.

Oseba lahko karanteno predčasno zaključi ob predložitvi negativnega testa PCR ali hitrega testa, ki je lahko opravljen peti dan po nastopu karantene, piše na spletni strani slovenskega veleposlaništva na Dunaju.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.