Obvestilo: Konec tedna bodo zaradi obiska predstavnikov zveze NATO ponekod občasne zapore prometa

Konec tedna bodo zaradi obiska predstavnikov zveze NATO ponekod občasne kratkotrajne zapore prometa.
_MG_7795
FOTO: www.policija.si

Konec tedna bodo na nekaterih cestah zaradi obiska predstavnikov zveze NATO na območju policijskih uprav Ljubljana, Kranj in Koper občasne kratkotrajne zapore prometa, zato se na pot odpravite pravočasno. Ponekod bo veljala tudi prepoved tovornega prometa.

Slovenija bo konec tega tedna, od 13. do 15. septembra, gostila visoke predstavnike zveze NATO. Zasedanje bo potekalo na območju Policijske uprave Ljubljana, spremljevalni program pa tudi na območjih policijskih uprav Kranj in Koper. Med obiskom delegacij bodo policisti na določenih lokacijah ali trasi potovanj varovanih oseb izvajali kratkotrajne mobilne zapore prometa. Glede na dano situacijo bodo urejali promet tudi na vseh večjih križiščih. Varovanim osebam bodo zagotavljali čim bolj nemoten prehod, ostalim udeležencem v prometu pa normalno vključitev v promet.

Na posameznih cestnih odsekih bo veljala prepoved prometa za tovorna vozila

V času obiska na posameznih odsekih cest na podlagi odredbe, objavljene 6. septembra 2019 v Uradnem listu RS št. 54/19,  velja prepoved prometa za tovorna vozila in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7.500 kg, in vseh vozil, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu, in sicer:

  • v petek, 13. septembra 2019, od 12. do 18. ure, in
  • v nedeljo, 15. septembra 2019, od 8. do 10. ure in od 12. do 17. ure.

Policisti vse udeležence v cestnem prometu pozivajo, naj zaradi varnosti udeležencev obiska in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov, ki bodo skrbeli za varnost v cestnem prometu. Priporočajo vam, da se na pot odpravite prej kot običajno, vožnjo pa prilagodite razmeram na cestah. Vozite strpno in previdno!

Ob tem seveda velja opozorilo voznikom, da se morate ob srečanju policijskih vozil za spremstvo varovane kolone, ki so označena z rdečimi in modrimi lučmi, ustaviti, se po možnosti umakniti z vozišča in varovani koloni omogočiti neoviran in prost prehod. Z vožnjo lahko nadaljujete takoj, ko mimo vas zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z rdečo in modro lučjo, oz. ko vam to dovolijo policisti, ki bodo urejali promet v križišču.

Morebitne spremembe bodo sproti objavljali na spletni strani policije ter preko drugih sredstev javnega obveščanja.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja