Nomago v partnerstvo z nogometaši Udineseja

Avtobus Nomago

Nomago bo do leta 2025 skrbel za prevoze italijanskega nogometnega prvoligaša Udinese Calcio. Glavni izvršni direktor Nomaga Sandi Brataševec je izvršnemu direktorju Udineseja Francu Collavinu danes predal tudi nov avtobus, ki ga bo uporabljala članska ekipa, so sporočili iz podjetja.

“Udinese Calcio je bila ena izmed naših prvih večjih strank po vstopu na italijanski trg, z njimi pa kot uradni prevoznik uspešno sodelujemo že desetletje. Verjamem, da podpis pogodbe do leta 2025 kaže našo jasno namero, da je Italija za Nomago strateškega pomena, obenem pa tudi zavezo, da na italijanskem trgu ostajamo dolgoročno,” je ob predaji novega avtobusa članski ekipi povedal Brataševec.

Avtobus znamke Setra, ki ga bo za poti na treninge, tekme in druge obveznosti uporabljala članska ekipa Udineseja, je opremljen z aktivnim radarskim tempomatom zadnje generacije, sistemom proti prevračanju, brezžičnim internetom, petimi monitorji, prenosnim mikrofonom z brezžičnim polnjenjem, nadstandardnimi sedeži z anatomsko oblikovanim vzglavnikom, hladilnikoma, kavomatoma, pečicama za gretje hrane, straniščem, HDMI-priklopom pri mizicah in navigacijsko opremo, vsi sedeži pa imajo USB-priklop in vtičnico za elektriko. Obenem ustreza najvišjim okoljevarstvenim standardom.

Z Nomagom sodelujemo že od leta 2009 in ponosni smo, da smo sodelovanje podaljšali še do leta 2025,” je dejal glavni izvršni direktor kluba Collavino in med drugim dodal: “Nomago je danes vse bolj prisoten v našem klubu; ne le kot uradni prevoznik prve ekipe Udinese Calcio, ampak tudi kot prevoznik vseh naših moških in ženskih mlajših selekcij. Nov avtobus predstavlja dodatno nadgradnjo na področju inovativnosti in udobja pri prevozih prve ekipe Udinese Calcio na gostovanja po Italiji in širše.”

Brataševec je predstavil tudi dosedanje poslovanje in dolgoročne načrte v Italiji, ki je eden izmed strateških trgov Nomaga. “Skupina Nomago je v letu 2019 ustvarila okoli 99 milijonov evrov bruto prihodkov. Konec lanskega decembra smo imeli že več kot 1100 zaposlenih, od česar jih je bilo dobrih 10 odstotkov v Italiji, kjer imamo tudi pomemben del našega voznega parka, ki v celoti šteje že prek 700 avtobusov. Alibus International je v letu 2019 v vozni park investiral prek dva milijona evrov, skupina Nomago pa več kot šest milijonov evrov. Danes je Nomago na perspektivnem italijanskem trgu med drugim prisoten z občasnimi prevozi, prevozi šolskih otrok, povezavami z letalsko bazo Aviano, storitvijo Nomago InterCity in prevozi potnikov s potniških ladij iz Benetk in Trsta. Prav tako preučujemo tudi številne možnosti za nove prevzeme na italijanskem trgu, saj si želimo naše poslovanje razširiti zlasti na štirih segmentih.”

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.