Nemčija zaradi naraščanja okužb v podaljšanje zaprtja v april

V Nemčiji se obeta podaljšanje veljavnih ukrepov zaprtja javnega življenja čez velikonočne praznike. To izhaja iz predloga sklepov, ki ga bodo v ponedeljek obravnavali na pogovorih med vlado v Berlinu in voditelji zveznih dežel, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Sedemdnevna incidenca okužb v državi je medtem presegla kritično mejo 100.
corona-5499711_1920

Iz predloga sklepov, ki ga je danes pridobila AFP, je razvidno, da naj bi zaprtje javnega življenja podaljšali v april, pri čemer pa natančnega datuma še niso določili.

O osnutku, ki ga je pripravilo več zveznih dežel, bodo v ponedeljek razpravljali kanclerka Angela Merkel in voditelji 16 nemških dežel.

Več zveznih dežel si prizadeva za podaljšanje omejitev za zajezitev novega koronavirusa v april, medtem ko se država zaradi naraščanja novih okužb, zlasti zaradi pojava novih različic virusa, sooča s tretjim valom epidemije. Sedaj veljavne omejitve se iztečejo konec marca.

Po podatkih inštituta Roberta Kocha je sedemdnevna incidenca, torej pojavnost novih okužb na 100.000 prebivalcev v enem tednu, s 99,9 danes narasla na 103,9. V zadnjem dnevu so po državi zabeležili 13.733 novih primerov okužbe z novim koronavirusom in 99 primerov smrti zaradi covida-19, je na spletni strani objavila Deutsche Welle.

Na zadnjih pogovorih med zvezno vlado in deželami o ukrepih za zajezitev širjenja novega koronavirusa v začetku marca je bilo dogovorjeno, da bo možno sproščanje določenih ukrepov, če bo incidenca manjša od 50, hkrati pa bo prišlo do ponovnega zaostrovanja ukrepov v primeru, da bo incidenca nad 100.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije