Na Hrvaškem vsaj 75 novih okužb, na mejnih prehodih daljše kolone

  • Pixabay

Na Hrvaškem so danes po neuradnih informacijah potrdili vsaj 75 novih okužb s koronavirusom, poroča portal regionalne televizije N1. Od tega so jih največ, 39, potrdili v Zagrebu, 29 pa v osiješko-baranjski županiji. Še en primer so v zadnjem dnevu potrdil tudi v Istri, po poročanju Novega lista pa so dve okužbi potrdili tudi na otoku Krk.

V Zagrebu so v zadnjih 24 urah ob 399 izvedenih testih potrdili 39 novih okužb, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Trenutno je v hrvaški prestolnici 138 aktivno okuženih, je sporočil zagrebški štab civilne zaščite. 16 na novo okuženih naj bi se okužilo v nočnih klubih, dva pa v telovadnici, je pojasnila namestnica štaba civilne zaščite Sandra Šikić. V Zagrebu je sicer trenutno 838 ljudi v samoizolaciji.

V Istri so danes potrdili eno novo okužbo z novim koronavirusom. Gre za osebo, ki je prispela iz Švedske in je bila od srede v samoizolaciji, saj je bila v stiku z osebo, pri kateri so okužbo potrdili pred dvema dnevoma, je po poročanju Hine sporočil štab za civilno zaščito istrske županije. Obe okuženi osebi sta hospitalizirani v bolnišnici v Pulju.

Po poročanju Novega lista so dve okužbi potrdili na otoku Krk, in sicer eno v Klimnu v občini Dobrinj, drugo pa v Baški. V izolaciji je sedem oseb, ki so bile v stiku z okuženima.

Iz zadarske županije medtem poročajo, da danes niso zabeležili novih okužb, v samoizolaciji pa je 221 ljudi. V petek so ob 86 izvedenih testih potrdili eno okužbo, od začetka epidemije pa so v zadarski županiji potrdili 96 okužb, od tega pet pri tujih državljanih.

Na območju splitsko-dalmatinske županije so potrdili sedem novih okužb, je po poročanju Hine sporočil tamkajšnji štab civilne zaščite. Izvedli so 136 testov. Štirje okuženi so iz Splita, po eden pa iz Otoka, Makarske in Solin. V osiješko-baranjski županiji so potrdili 29 novih okužb, od tega 23 v Đakovu, izvedli pa so 246 testiranj, poroča Hina.

Pred predorom Karavanke večkilometrski zastoj

Ob začetku šolskih počitnic in večjemu številu turistov prihaja do daljših čakalnih dob na mejnih prehodih. Potniki na prehodih Petrina in Dragonja za izstop iz Slovenije v Hrvaško čakajo približno dve uri, nekaj manj na mejnem prehodu Sočerga. Pred predorom Karavanke proti Sloveniji je zastoj dolg več kot osem kilometrov.

Za vstop v Slovenijo iz Hrvaške trenutno ni daljših čakalnih dob, izjema je mejni prehod Jelšane, kjer potniki v povprečju čakajo 45 minut, kažejo podatki prometnoinformacijskega centra.

Do zastojev prihaja tudi znotraj države. Na koncu izolske obvoznice in naprej proti Portorožu je zastoj dolg tri kilometre, zastoji so tudi na cestah Bled-Bohinjska Bela in Šmarje-Koper.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila