Na Hrvaškem v preteklem dnevu 275 novih okužb, v Italiji kljub porastu okužb ne bodo znova uvedli karantene

Na Hrvaškem so v preteklih 24 urah potrdili 275 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, ena oseba je podlegla bolezni covid-19. V sosednji državi imajo trenutno 2203 aktivne primere okužbe, je sporočil hrvaški štab civilne zaščite.

Na bolnišničnem zdravljenju je 155 bolnikov, od tega jih je 12 na ventilatorjih. V preteklih 24 urah so opravili 1718 testov.

Na Hrvaškem so od 25. februarja, ko so potrdili prvo okužbo z novim koronavirusom, zabeležili skupno 8175 primerov, od tega 275 v preteklih 24 urah.

Do zdaj je zaradi covida-19 umrlo 171 bolnikov. Na Hrvaškem so opravili skupno 150.460 testov. V samoizolaciji je trenutno 7095 oseb, je še sporočil hrvaški štab civilne zaščite.

Hrvaška je od petka na rdečem seznamu držav s poslabšano epidemiološko sliko, kar pomeni obvezno karanteno po vstopu v Slovenijo. Slovenci, ki so še na Hrvaškem, se lahko brez karantene vrnejo do ponedeljka do polnoči.

V Italiji so v soboto zabeležili več kot 1000 novih okužb

Italijanska vlada ne razmišlja o ponovnem zapiranju države zaradi novega koronavirusa kljub porastu novih okužb v preteklem mesecu, je danes izjavil italijanski minister za zdravje Roberto Speranza.

V Italiji, eni najhuje prizadetih evropskih držav v pandemiji novega koronavirusa z več kot 35.000 smrtnimi primeri, so v soboto zabeležili več kot 1000 novih okužb, kar je bilo največ od ukinitve karantene 12. maja.

Medtem ko so v soboto potrdili 1071 novih okužb, so jih danes še več – 1210. Po podatkih italijanskega ministrstva za zdravje so v državi do zdaj zabeležili 259.345 primerov novega koronavirusa, zaradi covida-19 je umrlo 35.437 ljudi, sedem v preteklem dnevu.

“Ne bomo imeli nove karantene,” je zatrdil Speranza v pogovoru za časnik La Stampa. Po njegovih besedah trenutne razmere niso primerljive s tistimi v februarju in marcu, ko se je virus nenadzorovano širili in je bilo težko spremljati in izolirati okužene ljudi.

“Sem optimističen, a previden. Naš nacionalni zdravstveni sistem je postal veliko močnejši,” je zagotovil minister. Dodal je, da so v Italiji podvojili število postelj na oddelkih za intenzivno nego.

V Italiji je trenutno število novih okužb precej nižje kot v Španiji in Franciji, število smrtih primerov prav tako ostaja nizko, poročajo tuje tiskovne agencije.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja