Na Hrvaškem v enem dnevu potrdili 67 novih primerov okužbe, na mejah še kolone

Na Hrvaškem so v preteklih 24 urah potrdili 67 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, s čimer se je število aktivnih primerov povzpelo na 435, je danes sporočil nacionalni štab civilne zaščite.

Na Hrvaškem je zaradi covida-19 v bolnišniškem zdravljenju 60 oseb, vendar nihče ne potrebuje respiratorja. Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem zabeležili prvo okužbo, so potrdili 2691 primerov. Umrlo je 107 ljudi, 2152 jih je ozdravelo. V samoizolaciji je trenutno 2279 oseb.

V preteklih 24 urah so testirali 829 oseb, skupno pa 77.453, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

V sosednji Bosni in Hercegovini so v preteklem dnevu potrdili 108 novih primerov okužbe, kar je precej manj kot dan pred tem, ko so zabeležili 172 primerov.

V Federaciji BiH so v preteklih 24 urah potrdili 68 okužb, v Republiki srbski pa 40. Največ okuženih v Federaciji BiH je v Sarajevu (33) in Tuzli (13), poroča Hina.

V Srbiji so medtem ob 4905 testih potrdili 254 novih primerov. Za covidom-19 so umrle še tri osebe. Skupno število okuženih je naraslo na 14.046, od začetka epidemije pa je umrlo 230 ljudi. V Srbiji je trenutno aktivnih 1312 primerov, 31 ljudi diha s pomočjo respiratorja, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

V Severni Makedoniji so v preteklih 24 urah ob 870 opravljenih testih potrdili 176 novih okužb. Umrlo je še devet bolnikov, 80 pa jih je okrevalo, je sporočilo ministrstvo za zdravje v Skopju. V Severni Makedoniji je za covidom-19 umrlo skupno 286 ljudi, trenutno pa imajo aktivih 3479 primerov, poroča makedonska tiskovna agencija Mia.

Razmere na cestah se umirjajo, na mejah še kolone

Razmere na cestah po Sloveniji se počasi umirjajo, saj zastoji nastajajo le še na posameznih odsekih od Portoroža proti Kopru ter pred predorom Karavanke iz smeri Avstrije proti Sloveniji. Na mejnih prehodih s Hrvaško pa so za osebna vozila še vedno daljše kolone, zlasti pri vstopu v Slovenijo.

Čakalna doba je pred mejnimi prehodi Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Jelšane, Dobovec in Gruškovje. Osebna vozila na slednjem za vstop v državo čakajo kar dve uri in pol ure za izstop, izhaja iz podatkov na portalu prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Čakalne dobe za vstop v državo na mejnih prehodih Dobovec, Sočerga, Sečovlje, Jelšane in Dragonja znašajo do 30 minut. Za izstop iz države se na Sočergi in Jelšanah čaka do 30 minut, na Dragonji uro in 15 minut, na Sečovljah pa od ene do dveh ur.

Kot so spomnili na Družbi za avtoceste v RS, na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja nadzor prometa in potnikov na kontrolnih točkah. Slovenski državljani, ki prihajajo iz držav članic EU oz. iz držav članic schengenskega območja, pa lahko našo mejo prestopajo tudi izven kontrolnih točk.

Cesta Kranjska Gora-Jesenice je med Gozdom Martuljkom in Belco zaprta zaradi prometne nesreče. Obvoza ni. Do 21. ure velja omejitev vožnje za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad 7,5 ton.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila