Na Hrvaškem Slovenca med kaznovanimi zaradi prekrškov na morju

Hrvaška pomorska policija je kaznovala 20 voznikov plovil zaradi glisiranja na razdalji manj kot 300 metrov od obale. Med njimi sta tudi dva slovenska državljana, je sporočila primorsko-goranska policijska uprava. Napovedali so nadaljevanje okrepljenega nadzora pomorskega prometa, da bi povečali splošno varnost na morju.
morje
Fotografija je simbolična

Od prejšnje sobote do danes so ustavili 20 voznikov plovil, ki so z glisiranjem manj kot 300 metrov od obale kršili zakonodajo pri otokih Lošinj, Rab in Cres. Oglobili so osem državljanov Italije, štiri Nemčije, tri Avstrije, po dva Slovenije in Ukrajine ter državljana ZDA, piše na spletni strani policijske uprave s sedežem na Reki.

Hrvaška pomorska policija že nekaj dni izvaja okrepljeni nadzor pomorskega prometa zaradi preprečevanja nesreč na morju, posebej ko gre za kopalce in potapljače, ter zaradi krepitve splošne varnosti na morju.

Nesreča na morju s smrtnim izidom se je pripetila v ponedeljek popoldan nedaleč od Rovinja, ko je 60-letni državljan Nemčije s plovilom trčil v svojega 26-letnega rojaka. Nesrečni kopalec je umrl s hudimi poškodbami, je danes sporočila policijska uprava hrvaške Istre. Voznika plovila so priprli, danes pa nadaljujejo preiskavo vseh okoliščin tragičnega dogodka.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.