Na Hrvaškem še 58 okužb, Avstrija peti dan zapored z dvomestnim številom novih okužb s koronavirusom

KORONAVIRUS

Na Hrvaškem so od torka potrdili še 58 primerov okužbe z novim koronavirusom, je danes sporočil hrvaški štab civilne zaščite. Kot so dodali, je v državi 633 aktivnih primerov okužbe. Na zdravljenju v bolnišnicah je 111 bolnikov s covidom-19, med katerimi jih je sedem na ventilatorjih. V Avstriji so v zadnjem dnevu do danes do 9.30 potrdili 85 novih okužb z novim koronavirusom, od tega največ, 24, na Dunaju. To je že peti dan zapored, ko v tej državi beležijo dvomestno število novih okužb, potem ko jih je bilo prejšnji petek še 175, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Hrvaška:

To je največje dnevno število okužb po minuli soboti, ko so poročali o 86 primerih okužbe. Od nedelje do torka so skupno potrdili 94 novih okužb.

V minulih 24 urah je bilo največ novih okužb v splitsko-dalmatinski županiji, v kateri so zabeležili 15 primerov, je sporočil tamkajšnji štab civilne zaščite. Ko gre za obalne hrvaške županije, so samo še iz primorsko-goranske sporočili, da imajo dva nova primera.

V vseh ostalih županijah je bilo skupno 31 okuženih, od tega 19 v dveh slavonskih županijah. Iz sedmih županij, vključno z istrsko, so sporočili, da od torka niso zabeležili novih primerov.

Skupni podatki za celotno državo, ki jih objavlja nacionalni štab civilne zaščite vsak dan ob 14. uri, se sicer ne ujemajo vedno s podatki posameznih županijskih štabov zaradi različnega časa objave podatkov nekaterih štabov.

Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem zabeležili prvo okužbo z novim koronavirusom, so potrdili skupno 5376 okužb. Medtem je okrevalo 4589 ljudi, zaradi covida-19 pa je umrlo 154 ljudi. Doslej so testirali skoraj 124.400 ljudi, v minulih 24 urah 1167, je še sporočil nacionalni štab civilne zaščite.

Preberi še:  Moderna začela testiranje cepiva, prilagojenega na mutacije novega koronavirusa

Avstrija:

avstrijskih bolnišnicah se za covidom-19 trenutno zdravi 115 ljudi, med njimi jih je 25 na oddelkih za intenzivno nego.

Skupno so doslej v Avstriji potrdili več kot 21.500 okužb z novim koronavirusom, med njimi je skoraj 19.500 obolelih že ozdravelo. 719 ljudi je za covidom-19 umrlo.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

Več iz istega kraja

Več iz istega kraja

prijavi se

prijavi se v svoj račun