Na Hrvaškem od nedelje 53 okuženih z novim koronavirusom

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili še 53 okužb z novim koronavirusom, skupaj se je tako v sosednji državi doslej okužilo 3775 ljudi, je danes potrdil hrvaški minister za zdravstvo Vili Beroš na novinarski konferenci nacionalnega štaba civilne zaščite v Zagrebu. Poudaril je, da od nedelje popoldan nihče ni umrl zaradi bolezni covid-19.
umag-72508_1920

Beroš je dejal, da je povprečna okužena oseba na Hrvaškem stara nekaj več kot 47 let. Na Hrvaškem so doslej opravili nekaj manj kot 94.200 testov, od tega 204 v zadnjih 24 urah. Odstotek pozitivnih z vseh testiranj je 4,01, je dejal. V 140 dneh od pojava prve okužbe na Hrvaškem je umrlo 119 oseb.

Na Hrvaškem je danes 1142 obolelih, med njimi je 132 ljudi na zdravljenju v bolnišnicah. Na ventilatorje so priključeni štirje s težjim potekom koronavirusne bolezni 19. Okrevalo je 2514 ljudi.

Vodja hrvaškega zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak je dodal, da je bilo v preteklih dneh eno izmed novih žarišč okužb v domu za starejše občane v Umagu, v katerem je bilo okuženih šest stanovalcev in pet zaposlenih. V preteklih 24 urah so med osebami, ki so povezane z okuženimi v domu, opravili 90 testov, a ni bilo pozitivnih primerov, je dejal.

Medtem so iz nekaterih županijskih štabov objavili dnevna poročila o stanju z okužbami. Največ novookuženih je bilo v splitsko-dalmatinski županiji, kjer so zabeležili 13 novih primerov.

V istrski in šibeniško-kninski županiji v zadnjih 24 urah ni bilo novih okužb, so pa pet primerov potrdili v dubrovniško-neretvanski županiji, štiri v primorsko-goranski in tri v zadrski. Na območju Zagreba je bilo 12 novih primerov, v osiješko-baranjski županiji pa osem.

Skupni podatki za celotno državo se ne ujemajo vedno s podatki posameznih županijskih štabov zaradi različnih časov objave podatkov nekaterih štabov.

Hrvaški notranji minister Davor Božinović je danes med drugim povedal, da je v zadnjih 24 urah na Hrvaško vstopilo 7500 nemških, nekaj več kot 7100 slovenskih in 6800 poljskih turistov, pa tudi 3800 čeških in 2800 avstrijskih turistov.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja