Na Hrvaškem od nedelje 117 novih okužb

Hrvaška Rovinj Pixabay

Na Hrvaškem so v minulih 24 urah potrdili 117 novih okužb z novim koronavirsom, tri osebe pa so umrle zaradi covida-19, je sporočil nacionalni štab civilne zaščite. Gre za nekoliko nižjo dnevno številko novookuženih kot v preteklem tednu, kar je lahko posledica tudi manj opravljanih testiranj ob koncu tedna.

Glede na današnja poročanja nekaterih štabov civilne zaščite iz posameznih županij so tudi v minulih 24 urah največ novih okužb zabeležili v splitsko-dalmatinski županiji, v kateri so potrdili 31 novih primerov. Iz zadrske županije so poročali o osmih novookuženih od nedelje, iz istrske o treh ter iz primorsko-goranske županije o enem.

Trenutno je v sosednji državi 2614 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Na bolnišniškem zdravljenju je 307 ljudi, med njimi jih je 19 priključenih na ventilatorje. V samoizolaciji je 8819 ljudi, je še objavil nacionalni štab civilne zaščite v svojem rednem dnevnem poročilu, ki ga objavi ob 10. uri.

Potem ko so od nedelje umrle še tri osebe, se je število smrtnih žrtev covida-19 na Hrvaškem povzpelo na 201. Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem zabeležili prvi primer okužbe z novim koronavirisom, so potrdili 12.081 okužb. Medtem je okrevalo 9266 oseb.

Doslej so testirali nekaj več kot 193.150 ljudi, med njimi 1793 v minulih 24 urah. Prejšnji teden so dnevno testirali tudi po več kot 4000 oseb.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.