Na Hrvaškem 24 novih okužb in ena smrtna žrtev, v Avstriji 96 novih okužb

Na Hrvaškem se v bolnišnicah zdravi 117 bolnikov covidom-19, od tega jih je sedem na ventilatorjih, je sporočil nacionalni štab civilne zaščite. V Avstriji so v zadnjih 24 urah potrdili 96 novih okužb s koronavirusom, je danes sporočilo avstrijsko ministrstvo za zdravje. Največ, 43 na novo okuženih je na Dunaju, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Hrvaška:

Kot so dodali, je bilo od 25. februarja, ko so zabeležili prvi primer okužbe, do danes 5318 okuženih z novim koronavirusom. Okrevalo je 4517 ljudi, umrlo pa 154. Doslej so testirali skoraj 123.200 oseb, me njimi 1133 v preteklih 24 urah.

Glede na današnja poročila županijskih štabov civilne zaščite je bilo največ novih okužb v osiješko-baranjski županiji, v kateri so zabeležili pet primerov.

Po tri so potrdili na območju Zagreba in splitsko-dalmatinske županije, po dva pa v istrski in zadrski županiji. V zadrski županiji je bil okužen poljski turist, ki se bo vrnil v domovino, so sporočili. V ostalih hrvaških obalnih županijah niso zabeležili nobene nove okužbe v preteklih 24 urah.

Skupni podatki za celotno državo, ki jih objavlja nacionalni štab civilne zaščite vsak dan ob 14. uri, se sicer ne ujemajo vedno s podatki posameznih županijskih štabov zaradi različnega časa objave podatkov nekaterih štabov.

Vodja infekcijske klinike Fran Mihaljević v Zagrebu in članica nacionalnega štaba civilne zaščite Alemka Markotić je za današnji Večernji list potrdila, da bodo na Hrvaškem kmalu dobili prve doze zdravila remdesivir, ki ga uporabljajo za zdravljenje bolnikov s težkimi simptomi covida-19.

Hrvaški epidemiologi so danes opozorili na zaskrbljujoč pojav, da posamezne okužene osebe z novim koronavirusom ne želijo razkriti vseh svojih kontaktov, predvsem prijateljev, ki bi namesto na počitnicah lahko končali v samoizolaciji, je poročal danes Jutarnji list. Na ta način otežujejo delo epidemiologom, predstavljajo pa tudi nevarnost za širjenje okužb.

Avstrija:

Eno od žarišč novega koronavirusa je postala vojašnica v Salzburgu, kjer je bilo na testu za novi koronavirus pozitivnih sedem vojakov. Vsi so bili minuli konec tedna v stiku z enim od okuženih vojakov. V povezavi s tem primerom so testirali 31 vojakov, a še niso vsi dobili rezultatov, zato je po poročanju agencije APA možno, da je okuženih še več.

Zaradi okužb so v vojašnici dodatno poostrili ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Testirajo tudi vse, ki so bili v neposrednem stiku z okuženimi vojaki zunaj njihovega delovnega časa.

V Avstriji so doslej potrdili skoraj 21.500 okužb z novim koronavirusom, od tega je več kot 19.300 ljudi že ozdravelo. Covid-19 je v tej državi zahteval 719 življenj.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun