Na Hrvaškem 104 nove okužbe s koronavirusom, v Avstriji 170

Na Hrvaškem so v zadnjem dnevu zabeležili 104 okužbe z novim koronavirusom, za covidom-19 so umrli trije ljudje, je danes sporočil hrvaški štab civilne zaščite. Tudi danes je največ na novo okuženih na skrajnem vzhodu države, v vukovarsko-sremski županiji, kjer so od srede zabeležili 27 novih primerov.

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili nekaj manj novih primerov kot dan prej, ko so objavili podatke o 108 na novo okuženih.

V nacionalnem štabu civilne zaščite so danes še potrdili, da imajo trenutno 1112 aktivnih primerov okužb z novim koronavirusom. V bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi 132 ljudi, med njimi je sedem oseb priključenih na ventilatorje, so še sporočili.

Veliko novih primerov okužbe z novim koronavirusom že dva tedna beležijo v vukovarsko-sremski županiji, pri čemer je bila eno od žarišč velika poroka v vasi Ivankovo.

Poleg 27 novookuženih v tej slavonski županiji so največ novih okužb v preteklih 24 urah potrdili na območju Zagreba, kjer so zabeležili 13 novookuženih. Sledi istrska županija, v kateri je bilo od srede še 11 okuženih, kažejo poročila županijskih štabov civilne zaščite.

V ostalih hrvaških obalnih županijah je bilo devet okužb. Še 19 primerov so prijavili v drugih hrvaških županijah, s tem da v petih niso imeli novih primerov okužb.

Skupni podatki za celotno državo se sicer ne ujemajo vedno s podatki posameznih županijskih štabov zaradi različnega časa objave podatkov nekaterih štabov.

Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem zabeležili prvi primer okužbe, so potrdili skupno 4634 okužb z novim koronavirusom. Okrevalo je 3394 ljudi. Covidu-19 je doslej podleglo 128 ljudi. Doslej so opravili več kot 108.200 testov, v preteklih 24 urah pa 1417.

V Avstriji v zadnjem dnevu 170 novih okužb

V Avstriji so v zadnjih 24 urah zabeležili 170 novih okužb s koronavirusom, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. V Avstriji je tako trenutno po podatkih notranjega ministrstva okuženih 2156 ljudi, 102 človeka se zdravita v bolnišnicah, od tega 15 na oddelkih intenzivne nege.

Največ novih okužb v zadnjem dnevu so zabeležili na Dunaju, in sicer 63. V Zgornji Avstriji je bilo 50 novih primerov okužbe, na Salzburškem 21, v Spodnji Avstriji 16, na Štajerskem 12, na Tirolskem pet ter na Gradiščanskem trije. Na Koroškem in Predarlskem niso zabeležili novih okužb.

Od izbruha bolezni se je v Avstriji okužilo več kot 20.000 ljudi, 711 jih je umrlo.

Od petka bo v Avstriji zaradi naraščanja števila okužb spet postala obvezna uporaba mask v zaprtih prostorih, kot so trgovine. Prav tako bo treba maske nositi pri mašah ter v javnem prometu.

V začetku tedna je Dunaj tudi zaostril pogoje za vstop v državo za ljudi, ki prihajajo iz držav Zahodnega Balkana.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun