Na Hrvaškem 104 nove okužbe s koronavirusom, v Avstriji 170

coronavirus-4917124_1920

Na Hrvaškem so v zadnjem dnevu zabeležili 104 okužbe z novim koronavirusom, za covidom-19 so umrli trije ljudje, je danes sporočil hrvaški štab civilne zaščite. Tudi danes je največ na novo okuženih na skrajnem vzhodu države, v vukovarsko-sremski županiji, kjer so od srede zabeležili 27 novih primerov.

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili nekaj manj novih primerov kot dan prej, ko so objavili podatke o 108 na novo okuženih.

V nacionalnem štabu civilne zaščite so danes še potrdili, da imajo trenutno 1112 aktivnih primerov okužb z novim koronavirusom. V bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi 132 ljudi, med njimi je sedem oseb priključenih na ventilatorje, so še sporočili.

Veliko novih primerov okužbe z novim koronavirusom že dva tedna beležijo v vukovarsko-sremski županiji, pri čemer je bila eno od žarišč velika poroka v vasi Ivankovo.

Poleg 27 novookuženih v tej slavonski županiji so največ novih okužb v preteklih 24 urah potrdili na območju Zagreba, kjer so zabeležili 13 novookuženih. Sledi istrska županija, v kateri je bilo od srede še 11 okuženih, kažejo poročila županijskih štabov civilne zaščite.

V ostalih hrvaških obalnih županijah je bilo devet okužb. Še 19 primerov so prijavili v drugih hrvaških županijah, s tem da v petih niso imeli novih primerov okužb.

Skupni podatki za celotno državo se sicer ne ujemajo vedno s podatki posameznih županijskih štabov zaradi različnega časa objave podatkov nekaterih štabov.

Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem zabeležili prvi primer okužbe, so potrdili skupno 4634 okužb z novim koronavirusom. Okrevalo je 3394 ljudi. Covidu-19 je doslej podleglo 128 ljudi. Doslej so opravili več kot 108.200 testov, v preteklih 24 urah pa 1417.

V Avstriji v zadnjem dnevu 170 novih okužb

V Avstriji so v zadnjih 24 urah zabeležili 170 novih okužb s koronavirusom, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. V Avstriji je tako trenutno po podatkih notranjega ministrstva okuženih 2156 ljudi, 102 človeka se zdravita v bolnišnicah, od tega 15 na oddelkih intenzivne nege.

Največ novih okužb v zadnjem dnevu so zabeležili na Dunaju, in sicer 63. V Zgornji Avstriji je bilo 50 novih primerov okužbe, na Salzburškem 21, v Spodnji Avstriji 16, na Štajerskem 12, na Tirolskem pet ter na Gradiščanskem trije. Na Koroškem in Predarlskem niso zabeležili novih okužb.

Od izbruha bolezni se je v Avstriji okužilo več kot 20.000 ljudi, 711 jih je umrlo.

Od petka bo v Avstriji zaradi naraščanja števila okužb spet postala obvezna uporaba mask v zaprtih prostorih, kot so trgovine. Prav tako bo treba maske nositi pri mašah ter v javnem prometu.

V začetku tedna je Dunaj tudi zaostril pogoje za vstop v državo za ljudi, ki prihajajo iz držav Zahodnega Balkana.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.