Search
Close this search box.

Na avstrijskem Koroškem zaradi tihotapljenja drog prijeli slovenski par. Zaslužila naj bi okoli 600.000 evrov

Na avstrijskem Koroškem so zaradi tihotapljenja nezakonitih drog prijeli slovenski par. Kot je danes sporočila avstrijska policija, sta moški in ženska iz Slovenije oskrbovala šest prekupčevalcev in preko njih več kot sto končnih odjemalcev. Zaslužila naj bi okoli 600.000 evrov, navaja avstrijska tiskovna agencija APA.

Skupno naj bi slovenski par, star 33 in 34 let, na avstrijsko Koroško pretihotapil 11,5 kilograma heroina, 150 gramov kokaina, 400 gramov marihuane, in več tablet ekstazi. Vseh šest prekupčevalcev, ki sta jih oskrbovala, je že bilo obsojenih na zaporne kazni.

Par so prijeli na podlagi evropskega zapornega naloga, domnevno med poskusom bega v Bosno in Hercegovino. Moškega so prijeli na meji med Hrvaško in BiH, žensko pa na slovensko-hrvaški meji, še poroča APA.

Policija v Celovcu pa je danes na območju Beljaka prijela še enega tihotapca mamil iz Slovenije. 27-letnika so prijeli zaradi suma prekupčevanja več sto gramov heroina. Droge naj bi na avstrijsko Koroško tihotapil s pomočjo več prekupčevalcev. Policija je izvedla tudi dve hišni preiskavi in zasegla več tisoč evrov gotovine, še poroča APA.

Dogodki