Kurz: “Avstrija je na začetku drugega vala epidemije covida-19”

V Avstriji so v zadnjem dnevu potrdili 463 okužb z novim koronavirusom, kar je precej manj kot dan pred tem, ko so jih zabeležili 869. Avstrijski kancler Sebastian Kurz je ob tem dejal, da je Avstrija na začetku drugega vala epidemije covida-19.

Največ novih primerov so v zadnjem dnevu znova potrdili na Dunaju, in sicer 149. Sledi zvezna dežela Spodnja Avstrija z 92 novimi okužbami. Na avstrijskem Štajerskem so potrdili 29 okužb z novim koronavirusom, na avstrijskem Koroškem pa 12, kažejo podatki pristojnih oblasti.

Doslej so v slovenski severni sosedi potrdili 33.159 primerov okužbe z novim koronavirusom, umrlo je 756 bolnikov s covidom-19. Trenutno bolnišnično zdravljenje zaradi te bolezni potrebuje 226 ljudi, od tega jih je 44 na intenzivni negi.

Avstrijski kancler je v luči sobotnih podatkov, ko so potrdili 869 okužb v enem dnevu, dejal, da je Avstrija na začetku drugega vala epidemije covida-19. Povedal je, da bodo kmalu presegli 1000 okužb v enem dnevu. Kot “posebno dramatične” je opisal razmere na Dunaju, kjer običajno potrdijo približno polovico vseh primerov v enem dnevu.

Posvaril je tudi pred težko jesenjo in zimo in ljudi pozval k spoštovanju zaščitnih ukrepov za zajezitev koronavirusa.

Na pripravah v Avstriji so se okužili nemški boksarji

Nemška olimpijska boksarska reprezentanca se je v avstrijskih Alpah mudila na pripravah, na katerih pa so doživeli nevšečnost. Večina od 25-članske odprave, v kateri je bilo 19 boksarjev, se je namreč okužila z novim koronovirusom, zato bodo morali v Längenfeldu ostati v karanteni. Nihče izmed njih ne kaže simptomov bolezni.

“Ostali bodo v karanteni, a bodo vseeno trenirali,” je za AFP napovedal direktor Nemške boksarske zveze Michael Mueller in dodal:“Kdor misli, da se priprave na olimpijske igre lahko zgodijo brez primerov koronavirusa, je v veliki zmoti. Smo pa dobili dragocene izkušnje, ki nam bodo prišli prav pri naslednjih potovanjih v tujino.”

Nemški mediji so boksarje opozarjali, da bodo bivali v hotelu, kjer so se na pripravah mudili nogometaši Schalkeja, ki so imeli okužbo.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja