Search
Close this search box.

Janša v ameriški predsedniški tekmi podprl Trumpa

Slovenski premier Janez Janša je danes na Twitterju ameriškega predsednika Donalda Trumpa podprl v boju za nov predsedniški mandat.

Spoštujemo težko, tragično zasebno življenje Josepha Bidna in nekatere njegove politične dosežke pred leti. Vendar če bi bil danes izvoljen, bi bil eden najšibkejših predsednikov v zgodovini. Svobodni svet pa obupno potrebuje močne ZDA, kot še nikoli doslej. Dajmo, zmagaj, Donald Trump,” je zapisal Janša v tvitu v angleščini.

Obrambni minister in predsednik koalicijske NSi Matej Tonin pa je kasneje na Twitterju zapisal, da bomo v Sloveniji spoštovali odločitev ameriških volivcev. Zavzel se je še za krepitev odnosov z ZDA “ne glede na to, kdo bo na čelu administracije”. “Verjamem, da bodo prihajajoče volitve spet slavje demokracije,” je dodal.

Pri socialdemokratih pa so na Twitterju danes izrazili podporo Bidnu. Po njihovem trenutno potrebujemo voditelje, ki razumejo, da so sodelovanje, sočutje, prijaznost ključ do napredka in uspeha vseh. “Takšna sta Joe Biden in Kamala Harris,” so tvitnili.

Republikanski predsednik ZDA Trump se bo 3. novembra na predsedniških volitvah za nov mandat pomeril z demokratom Josephom Bidnom, ki trenutno vodi v anketah. V četrtek sta se pomerila še na zadnjem soočenju pred volitvami, na katerem je 77-letni Biden kritiziral 74-letnega Trumpa zaradi slabega odgovora na covid-19, Trump pa je tekmeca obtoževal korupcije.

Dogodki