Italijanska vlada razmišlja o novih ukrepih za zajezitev novega koronavirusa

Italijanska vlada razmišlja o tem, ali bodo morali uvesti nove ukrepe, s katerimi bi se borili proti bolj nalezljivim različicam novega koronavirusa. Na to temo se bodo člani vlade sestali v ponedeljek, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nova vlada pod vodstvom premierja Maria Draghija bo preučila trenutno zakonodajo glede ukrepov za zajezitev virusa in kakšni bodo nadaljnji koraki.

Po poročanju italijanskih medijev bo Draghi verjetno postavil bolj jasne ločnice glede stopnje tveganja, ki jo predstavljajo bari, restavracije, muzeji in telovadnice. V sprejemanje odločitev pa naj bi bolj vključil parlament in dežele.

To pomeni, da bi bile gospodarske panoge vnaprej obveščene o morebitnih zaprtjih, ne pa dan prej, kot se je dogajalo v preteklosti. Še naprej bi za dežele veljale tri stopnje ogroženosti ter prepoved potovanj med temi območji. Za nekatera posamezna območja bi lahko uvedli še druge bolj stroge omejitve, na primer za Perugio, kjer se širi brazilska različica.

Število okužb v Italiji je že nekaj tednov stabilno, strokovnjaki pa svarijo pred nevarnostjo novih različic. Do sedaj je za posledicami okužbe z novim koronavirusom v državi umrlo več kot 95.400 ljudi, potrdili pa so več kot 2,79 milijona okužb.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije