Search
Close this search box.

Inšpektorji spet v akciji. Koga bodo nadzirali to jesen?

Nadzor nastanitvenih gostinskih obratov

S Tržnega inšpektorata so sporočili, da bodo izvedli nadzor kategorizacije nastanitvenih obratov po novem Pravilniku.

Nov Pravilnik o kategorizaciji nastanitvenih obratov je stopil v veljavo 1. oktobra 2018 z določenim polletnim prehodnim obdobjem. Kategorije nastanitvenih obratov morajo biti od dne 1. aprila 2019 usklajene z določbami tega Pravilnika. Izjema so nastanitveni obrati, ki jim je kategorijo dodelil ocenjevalec nastanitvenih obratov in jim kategorija velja do izteka veljavnosti. To so objekti s kategorijo štirih in več zvezdic oz. jabolk, pri katerih je po prejšnjem Pravilniku kategorija veljala 5 let.

Na Tržnem inšpektoratu bodo v jesenskih mesecih z namenom ugotovitve trenutnega stanja in zagotavljanja izvajanja predpisanih standardov izvedli nadzor kategorizacije nastanitvenih obratov. Na inšpektoratu dodajajo, da so nastanitveni obrati pomemben del slovenskega turizma. Prioriteta tokratnega nadzora pa bodo hoteli in kampi višje kategorije, in sicer s štirimi in več zvezdicami.

Cilj opravljenih nadzorov je poleg ugotovljenih kršitev, predvsem odpraviti nepravilnosti in pomanjkljivosti z namenom zagotavljanja čim višje kakovosti storitev. S temi nadzori bodo tudi zadostili pravicam potrošnikov (varstvo potrošnikov), ki za svoj denar dobijo tudi kvalitetno storitev in se zaradi tega radi vračajo, hkrati pa dobro izkušnjo delijo tudi z drugimi.

Vir: www.gov.si

Dogodki