Furlanija-Julijska krajina za ostrejši nadzor na meji s Slovenijo

Fotografija je simbolična
  • www.policija.si

Oblasti v Furlaniji-Julijski krajini so v pismu italijanski vladi pozvale k “hitremu in ciljnemu ukrepanju”, s katerim bi ustavili prehajanje migrantov iz Slovenije v Italijo. Njihovo število naj bi namreč v zadnjih tednih močno naraslo, FJK pa v zvezi s tem skrbi zlasti morebitno širjenje novega koronavirusa.

Spričo vseh žrtev, ki jih je sprejela FJK za zajezitev epidemije, ne bi smeli dovoliti novih izbruhov okužb zaradi migracij iz tujine, je v pismu premierju Giuseppeju Conteju zapisal predsednik deželne vlade FJK Massimiliano Fedriga.

Italijansko notranje ministrstvo je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA že izrazilo pripravljenost, da v to deželo pošlje dodaten kontingent vojakov. Tako bi omogočili boljši nadzor meje s Slovenijo, so zapisali.

Pred dnevi je že svetnik za lokalno samoupravo in varnost Furlanije-Julijske krajine Pierpaolo Roberti izrazil skrb pred vnosom okužb z novim koronavirusom s strani migrantov. Vlado v Rimu je v tem kontekstu pozval, naj takoj zapre vse maloobmejne prehode s Slovenijo, češ da bi na tak način bolje nadzorovali prehajanje meje na glavnih prehodih.

Po njegovem bi lahko policija nadzorovala nezakonito prečkanje meje tudi s pomočjo dronov s termičnimi kamerami.

V FJK so sicer danes potrdili tri nove okužbe z novim koronavirusom, vse so po poročanju Primorskega dnevnika uvožene. Aktivnih okuženih je trenutno 134, hospitaliziranih je 11 bolnikov, med katerimi sta dva na intenzivni negi.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

Več iz istega kraja

Več iz istega kraja