Fotografski natečaj Alpske konvencije: S fotografijo “Teksture in vzorci” v Alpah do lepih nagrad

photographer-3777181_960_720
FOTO: Pixabay

Ministrstvo za okolje in prostor kot nosilec Alpske konvencije v Sloveniji ter Stalni sekretariat Alpske konvencije obveščata o že deseti izvedbi fotografskega natečaja. Fotografije, ki bodo oddane do 30. avgusta 2019, se bodo potegovale za nominacije za koledar Alpske konvencije za leto 2020.

»Ta jubilejna izvedba se osredotoča na temo »Teksture in vzorci« v Alpah. Kljub temu, da jih ne zaznamo vedno, pa so teksture in vzorci prisotni vsepovsod v našem vsakodnevnem življenju v Alpah«, so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji natečaja.

Teksture in vzorce lahko prepoznamo v:

  • naseljih in mestih: potok, mesta, ki imajo vzorec šahovnice ali pajkove mreže …
  • naravi: presek drevesnega debla, spodnja stran klobuka gobe …
  • hrani: lep aranžma krožnika, listne žile na blitvi …
  • ljudeh: gube, oči, blago obleke …
  • prometu: železniški tiri, pohodniške poti …
  • športu: sledi smučarjev, valovi jadrnice …
  • zraku: oblaki, sončni žarki …

Oddane fotografije se bodo potegovale za nominacije za koledar Alpske konvencije za leto 2020. Fotografije, ki bodo letošnjo temo “teksture in vzorci” interpretirale na izviren način, sprejemajo do 30. avgusta 2019 do 23.59.

Sprejeli bodo največ 5 fotografij na osebo. Zaradi zagotovitve kvalitete bodo sprejete samo fotografije v ležečem formatu z minimalno velikostjo 8 megapikslov. Najboljših 13 fotografij bo izbranih interno znotraj Stalnega sekretariata, odločitev žirije je dokončna, nanjo se ni mogoče pritožiti. Najboljše fotografije bodo tudi nagrajene, prvi trije fotografi bodo prejeli denarne nagrade, in sicer v vrednosti 300, 200 in 100 evrov.

Vse informacije o sodelovanju lahko najdete v tem obrazcu.

Organizatorji natečaja še prosijo, da vaše fotografije posnamete, ne da bi pri tem motili naravno okolje ali ogrožali lastno varnost.

Vir: www.gov.si, Stalni sekretariat Alpske konvencije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.