Celjski planinci v pričakovanju gradbenega dovoljenja za nov dom na Okrešlju

okrešelj

Planinsko društvo Celje Matica v teh dneh pričakuje gradbeno dovoljenje za nov Frischaufov dom na Okrešlju, saj so starega ognjeni zublji novembra lani uničili. Naložba v nov dom je ocenjena na okoli 800.000 evrov, polovico denarja naj bi prispevala država, je za STA danes povedal predsednik omenjenega planinskega društva Brane Povše.

Povše je tudi dejal, da so z sms donacijami in sponzorskimi sredstvi uspeli zbrati 300.000 evrov. Trenutno pa na Okrešlju potekajo rušitvena dela še obstoječih zidov starega doma, ki je zgorel zaradi napake na električni napeljavi. Celjski planinci so postavili tudi začasno kočo, ki bo služila za oskrbo delavcev in zasilno oskrbo planincev.

Nov dom, ki bo predvidoma končan prihodnje leto, bo stal na isti lokaciji kot stari in bo približno iste velikosti. Dom na Okrešlju naj bi imel štiri etaže, in sicer klet, pritličje z veliko jedilnico, kuhinjo s shrambo, v nadstropju naj bi bila dva apartmaja, tri sobe in večnamenski prostor, v prvem podstrešju sobe za osebje, soba s skupnimi ležišči in tri dodatne sobe, v drugem podstrešju pa bi uredili skupna ležišča. Skupno naj bi imel dom 50 ležišč, je dejal Povše.

Glede gradnje novega Kocbekovega doma na Korošici, saj je prejšnji pogorel v požaru oktobra 2017, pa je pojasnil, da so se odločili z gradnjo malo počakati. Tudi ta naložba je ocenjena na 800.000 evrov. So pa na mestu pogorelega doma postavili tri bivalne kontejnerje, ki lahko sprejmejo 18 ljudi.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja