Bliža se rok za oddajo vloge za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane

Ne pozabite na uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane za odmero dohodnine za leto 2019, opozarjajo na Finančni upravi RS.

Zavezanec, ki med letom ni uveljavljal te olajšave, in tisti, ki želi medletno uveljavljeno olajšavo spremeniti, mora najpozneje do 5. februarja 2020 vložiti »Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine«.

Vlogo je tudi letos mogoče oddati prek mobilne aplikacije eDavki ali prek  spletnega sistema eDavki. Prednost tega načina je tudi, da boste imeli možnost  uporabe pred izpolnjenega obrazca z lanskimi podatki.

Uporabljajte spletni portal eDavki ali pa si naložite mobilno aplikacijo eDavki in poslujte s Finančno upravo RS hitro in enostavno od kjerkoli. Prednosti poslovanja preko sistema eDavki je veliko, med drugim bodo uporabniki eDavkov lahko uporabili predizpolnjeni obrazec z lanskimi podatki, vračilo dohodnine 13 dni prej, kot sicer, sodelovanje v nagradni igri za električni skiro, električno kolo in 25.000 EUR.

Če zavezanec želi sodelovati v nagradni igri, se mu za oddan obrazec tako preko mobilne aplikacije, kot preko sistema eDavkov dodeli srečka, s katero se poteguje za električni skiro, električno kolo in nagrado v višini 25.000 EUR, so še zapisali na spletni strani www.gov.si.

Pri optimiziranju davčne obveznosti z vidika uveljavljanja posebne olajšave za vzdrževane družinske člane si lahko zavezanci pomagajo s programom za testni izračun dohodnine, ki je objavljen na portalu eDavki. Več informacij najdete TUKAJ.

Besedilo: www.gov,si – FURS

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije