14 pasjih in mačjih posvojencev na potovanju po vsej Evropi obiskalo tudi Slovenijo (FOTO)

32-letna Nicole Strauss in njen bratranec Travis sta se odločila za nekoliko nenavadno potovanje.

Na sedemmesečno raziskovanje Evrope sta se namreč odpravila s terencem in veliko potovalno prikolico skupaj z njunimi 14 živalmi; devetimi psi in petimi mačkami.

Na podobno avanturo so se odpravili že leta 2018, ko so so v osmih mesecih obiskali 20 držav, med drugim tudi Slovenijo in države nekdanje Jugoslavije (na prvi fotografiji spodaj slavni most v Mostarju).

Tokrat so na pot krenili v začetku septembra, skupno pa želijo ponovno obiskati okoli dvajset držav. Namen se imajo vrniti tudi na tiste, že ‘obkljukane’ kraje, ki so jim ostali v najlepšem spominu in se jim posledično najbolj vtisnili v srce.

Nicole sicer prihaja iz ZDA, prve domače ljubljenčke pa je posvojila medtem, ko je služila v ameriški vojski. Leta 2014 je bila premeščena v Veliko Britanijo, z njo pa so se kakopak preselili tudi vsi njeni kosmatinci.

Lani se je odločila vojaško puško dokončno postaviti v kot in ostati v Norfolku, deželi, v katero se je zaljubila. Takrat je posvojila še kopico drugih živalskih sirot, ki so nujno potrebovale dom in si ustvarila pravo živalsko družino, ki danes šteje kar 14 članov.

Vir: pesmojpriajtelj.si

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije