V Podvelki v boj za županski stolček dva kandidata

Po naših zadnjih uradnih podatkih se bosta za županski stolček v Podvelki potegovala dva kandidata.

Kot smo že poročali pred dnevi, se je zdajšnji, tako imenovan “večni” župan Anton Kovše odločil, da na jesenskih lokalnih volitvah ne bo kandidiral.

Kovše, ki sicer podvelško občino vodi od izvolitve leta 1994, pri čemer je bil v prvem mandatu župan takrat še združene Občine Podvelka-Ribnica, od leta 1998 dalje pa je župan Občine Podvelka, odločitve, zakaj se je tako odločil, ni želel komentirati.

Kandidaturo za župana Podvelke pa je pred tedni napovedal Miran Pušnik, ki je ob napovedi zapisal: “Na pobudo občank in občanov ter po temeljitem razmisleku sem sprejel odločitev, da želim vložiti kandidaturo za župana Občine Podvelka.” Kandidiral bo kot neodvisen in nestrankarski kandidat, ob podpori volivcev.

Kandidaturo za župana v Podvelki pa je danes za Koroške Novice potrdil tudi Anton Fornezzi, ki se na lokalne volitve podaja ob podpori stranke SDS.

O drugih morebitnih kandidatih za enkrat ni potrjenih informacij, tudi neuradno ni slišati kakšnih imen.

Novembrske lokalne volitve bodo osme v samostojni Sloveniji. Prvi krog lokalnih volitev bo 20. novembra. Za župana je izvoljen kandidat, ki dobi večino glasov, v občinah, kjer župan v prvem krogu ne bo dobil večinske podpore, pa bo 4. decembra potekal drugi krog volitev.