Search
Close this search box.

V Mežici v boj za županski stolček štirje kandidati

V Mežici se bodo, kot kaže, na jesenskih volitvah za županski stolček potegovali štirje kandidati.

Vnovič bo v Mežici kandidiral zdajšnji župan Mežice Dušan Krebel, in sicer ob podpori volivcev. Za županski se bo potegoval tudi Mark Maze, ki je pred tedni za Koroške Novice dejal, da bo prav tako kandidiral ob podpori volivcev.

Poročali smo že tudi, da bo za županjo kandidirala Irena Pirtovšek Mazej, ki je ob napovedani kandidaturi dejala: “Dolgo časa sem bila v dilemi, nakar sem se glede na odziv občanov odločila, da kandidiram za županjo Mežice, in sicer kot neodvisna kandidatka.”

Danes pa se je že znanim trem kandidatom uradno pridružil še četrti, o katerem se je neuradno govorilo že kar nekaj časa. In sicer je kandidaturo za mežiškega župana na družbenem omrežju Facebook napovedal Franjo Hercog.

O drugih morebitnih kandidatih za enkrat ni potrjenih informacij, tudi neuradno ni slišati kakšnih imen. Bomo pa dogajanje vsekakor spremljali naprej in poročali o vseh aktualnih novostih.

Novembrske lokalne volitve bodo osme v samostojni Sloveniji. Prvi krog lokalnih volitev bo 20. novembra. Za župana je izvoljen kandidat, ki dobi večino glasov, v občinah, kjer župan v prvem krogu ne bo dobil večinske podpore, pa bo 4. decembra potekal drugi krog volitev.

Kandidature sprejemajo še do četrtka do 19. ure, ko se izteče rok za vse, ne glede na to, ali bo nekdo na volitvah nastopil kot kandidat stranke ali pa je njegovo kandidaturo s podpisi podprlo zahtevano število volivk in volivcev. Četrtek bo tudi zadnji dan, ko bodo lahko volivke in volivci na upravnih enotah podpisali obrazec podpore kandidaturi oz. listi kandidatov.

Uradna volilna kampanja se bo začela 20. oktobra ter končala 24 ur pred dnem glasovanja, ko bo nastopil volilni molk.

V Mežici se bodo, kot kaže, na jesenskih volitvah za županski stolček potegovali štirje kandidati.