Search
Close this search box.

V Dravogradu v boj za županski stolček dve kandidatki in dva kandidata

V Dravogradu bodo na letošnjih lokalnih volitvah pokušali zasesti županski stolček štirje kandidati, med katerimi sta dve kandidatki.

Za županski stolček se bo na letošnjih lokalnih volitvah v Dravogradu potegoval podžupan Anton Preksavec, ki bo na volitvah nastopil kot neodvisen kandidat, s svojo listo imenovano Enotna lista Anton Preksavec, Ferdo Abraham in Marko Kogelnik.

Za županjo Dravograda se bo potegovala tudi Marjeta Podgoršek Rek, ki je kandidaturo že pred dnevi napovedala na družbenem omrežju Facebook, kandidirala pa ob podpori občanov z neodvisno listo ZA Dravograd.

Županski stolček bo prav tako poskušal zasesti Rok Kotnik iz vrst NSi, ki je namigovanja, da bo kandidiral, včeraj potrdil na družbenem omrežju Facebook.

Kandidaturo za županjo Dravograda pa je danes za Koroške Novice potrdila tudi Sonja Kemperl, ki pravi, da je strankarsko neopredeljena, v pisnem sporočilu za naš medij pa je navedla: “Ker je smisel življenja biti koristen, odgovoren, sočuten in ker je pomembno biti drugemu v oporo in se zavzemati za boljši vsakdan, sem se odločila, da svoje znanje in izkušnje kot kandidatka za županjo na letošnjih lokalnih volitvah Občine Dravograd prenesem v realizacijo še na občinskem parketu. S svojo listo se bom potrudila, da dvignemo zavest ljudi v razmišljanju in delovanju, ki je potrebno, da naša Občina zaživi in deluje kot mora. Se vidimo na volitvah!”

Ervin Kodrun pa za župana ne bo kandidiral, čeprav je septembra za naš medij dejal, da bo, in sicer ob podpori stranke SDS. Danes pa je dejal, da je prišlo do spremembe in ne bo kandidiral. Prav tako si je glede kandidature premislil Željko Kljajić, ki je septembra dejal, da bo kandidiral ob podpori stranke SD.

O drugih morebitnih kandidatih za enkrat ni potrjenih informacij, tudi neuradno ni slišati kakšnih imen. Bomo pa dogajanje vsekakor spremljali naprej in poročali o vseh aktualnih novostih.

Novembrske lokalne volitve bodo osme v samostojni Sloveniji. Prvi krog lokalnih volitev bo 20. novembra. Za župana je izvoljen kandidat, ki dobi večino glasov, v občinah, kjer župan v prvem krogu ne bo dobil večinske podpore, pa bo 4. decembra potekal drugi krog volitev.

Kandidature sprejemajo še danes do 19. ure, ko se izteče rok za vse, ne glede na to, ali bo nekdo na volitvah nastopil kot kandidat stranke ali pa je njegovo kandidaturo s podpisi podprlo zahtevano število volivk in volivcev. Četrtek bo tudi zadnji dan, ko bodo lahko volivke in volivci na upravnih enotah podpisali obrazec podpore kandidaturi oz. listi kandidatov.

Uradna volilna kampanja se bo začela 20. oktobra ter končala 24 ur pred dnem glasovanja, ko bo nastopil volilni molk.

Dogodki

V Dravogradu bodo na letošnjih lokalnih volitvah pokušali zasesti županski stolček štirje kandidati, med katerimi sta dve kandidatki.