Search
Close this search box.

Se bodo v Radljah ob Dravi v boj za županski stolček podali trije kandidati?

V Radljah ob Dravi je v teh dneh kar pestro okrog lokalnih volitev, vendar kot kaže, seznam kandidatov za župana še ni končen, vsaj uradno ne.

Na letošnjih lokalnih volitvah bo za župana Občine Radlje ob Dravi kot neodvisni kandidat s svojo neodvisno listo kandidatov za občinski svet (Lista Alan Bukovnik) ponovno kandidiral zdajšnji župan mag. Alan Bukovnik, ki je že pred časom kandidaturo napovedal na družbenem omrežju Facebook.

Kandidaturo je pred dnevi za Koroške Novice potrdil tudi Stanko Stanislav Pajtler, in sicer kot neodvisni kandidat ob podpori volivcev. Prav tako pa naj bi kandidirala koroška poslanka Alenka Helbl, ki je konec septembra v pogovoru za naš medij dejala, da se res nagiba k temu. “Glede na vse pobude občanov je velika verjetnost, da bom kandidirala za županjo Radelj ob Dravi,” je odgovorila in dodala, da če bo kandidirala, bo to storila ob podpori SDS. Zdaj pa je sporočila, da se za kandidaturo ni odločila.

Kot je dejala, se je odločila, da bo še naprej poslanka v DZ, saj lahko na takšen način pripomore več k razvoju regije, predvsem Dravske doline, ki je letos končno po dvanajstih letih spet dobila svojega poslanca. Bodo pa po njenih navedbah v stranki SDS v Radljah ob Dravi podprli tretjega kandidata za župana. Vendar o imenu Helblova ni želela govoriti.

Kot pa smo izvedeli neuradno, naj bi se za županski stolček v Radljah potegoval Boštjan Martini iz vrst SLS, ki pa je v telefonskem pogovoru za naš medij danes dejal, da za enkrat še ne daje komentarjev, da bo izjavo dal, če bo in ko bo oddal kandidaturo.

O drugih morebitnih kandidatih za enkrat ni potrjenih informacij, tudi neuradno ni slišati kakšnih imen. Bomo pa dogajanje vsekakor spremljali naprej in poročali o vseh aktualnih novostih.

Novembrske lokalne volitve bodo osme v samostojni Sloveniji. Prvi krog lokalnih volitev bo 20. novembra. Za župana je izvoljen kandidat, ki dobi večino glasov, v občinah, kjer župan v prvem krogu ne bo dobil večinske podpore, pa bo 4. decembra potekal drugi krog volitev.

Kandidature sprejemajo še do četrtka do 19. ure, ko se izteče rok za vse, ne glede na to, ali bo nekdo na volitvah nastopil kot kandidat stranke ali pa je njegovo kandidaturo s podpisi podprlo zahtevano število volivk in volivcev. Četrtek bo tudi zadnji dan, ko bodo lahko volivke in volivci na upravnih enotah podpisali obrazec podpore kandidaturi oz. listi kandidatov.

Uradna volilna kampanja se bo začela 20. oktobra ter končala 24 ur pred dnem glasovanja, ko bo nastopil volilni molk.

Dogodki

V Radljah ob Dravi je v teh dneh kar pestro okrog lokalnih volitev, vendar kot kaže, seznam kandidatov za župana še ni končen, vsaj uradno ne.