Search
Close this search box.

Prevalje: Sestal se je novi občinski svet

Včeraj je na Prevaljah potekala prva seja novoizvoljenega Občinskega sveta, ki je bila predvsem protokolne narave.
Fotografija je simbolična

“Svetniki so se seznanili s poročilom Občinske volilne komisije, Občinski svet pa je na podlagi predloga mandatne komisije potrdil vse mandate svetnikov in župana za obdobje 2022 -2026. Imenovana je bila Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja v sestavi Rafael Škufca – predsednik, Matej Pečnik – član, Bernard Pačnik – član, Ivan Backović – član in Boštjan Gorenšek – član. Vsi sklepi so bili potrjeni soglasno.” so nam sporočili iz občine Prevalje.

arhiv občina Prevalje

Na včerajšnji seji so bili potrjeni tudi mandati članov občinskega sveta Občine Prevalje in mandat župana Občine Prevalje za obdobje 2022-2026.

Na sliki stojijo od leve proti desni: Andrej Stermec – Lista za ljudi, Bernard Pačnik – Lista za ljudi, Rafael Škufca – Lista za ljudi, Stašo Lodrant – SDS-Slovenska demokratska stranka, Matej Pečnik – SDS-Slovenska demokratska stranka, Aleksander Ristič – SD – Socialni demokrati, Štefan Peršak – ZDRUŽENI, neodvisna lista za Prevalje, Bogdan Pupavac – Skupaj za Prevalje, Boštjan Gorenšek – ZDRUŽENI, neodvisna lista za Prevalje, Zdravko Fajmut – Gibanje svoboda, Ivan Backović – Gibanje svoboda, Ožbej Pori – Nova Slovenija – Krščanski demokrati.

Na sliki sedijo od leve proti desni: David Kavtičnik – Lista za ljudi, Tatjana Ladinek – SDS-Slovenska demokratska stranka, mag. Martina Ribič – Lista za ljudi, župan dr. Matic Tasič, Liza Kožar – ZDRUŽENI, neodvisna lista za Prevalje, Urban Šumah – Nestrankarska lista upokojencev za dostojno življenje vseh.

Na občini smo tudi preverili, ali so na včerajšnji seji imenovali tudi podžupana. Kot so nam odgovorili, podžupan še ni bil imenovan. Pri tem naj še omenimo, da sta v preteklem mandatu funkcijo podžupana opravljala Matej Pečnik in Boštjan Gorenšek, ki je bil na letošnjih lokalnih volitvah tudi županov protikandidat.

Dogodki

Včeraj je na Prevaljah potekala prva seja novoizvoljenega Občinskega sveta, ki je bila predvsem protokolne narave.