Search
Close this search box.

Mislinjski župan Bojan Borovnik postal državni svetnik

Po uspešnih lokalnih volitvah je mislinjski župan Bojan Borovnik, ki je v nedeljo prepričljivo slavil v Mislinji, postal tudi državni svetnik.

Včeraj in danes potekajo volitve v državni svet. Včeraj so na volilnih zborih odločali o 22 predstavnikih lokalnih interesov, med katere je bil izbran tudi Borovnik. Danes pa bodo odločali še o 18 predstavnikih funkcionalnih interesov, torej delodajalcev, delojemalcev, kmetov, obrtnikov, samostojnih poklicev ter negospodarskih dejavnosti.

Člani državnega sveta so voljeni za pet let, svojo funkcijo pa z izjemo predsednika, ki je v državnem svetu zaposlen, opravljajo nepoklicno. Volitve se opravijo najprej dva meseca in najpozneje 15 dni pred iztekom mandatne dobe. Ta se računa od dneva prve seje, ki je v tekočem mandatu potekala 12. decembra 2017.

Borovnikov protikandidat je bil dosedanji državni svetnik, sicer župan Vuzenice, Franjo Golob, vendar je tokrat zmagal Borovnik, ki bo tako poleg županske funkcije opravljal še funkcijo državnega svetnika in s tem zastopal interese občin Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec in Vuzenica.

Počaščen sem in resnično iskreno hvaležen za priložnost, da ob vlogi župana, ki mi je bila za novo obdobje zaupana na nedeljskih volitvah, dodam svoj delež še kot državni svetnik. Zdaj imam priložnost neposredneje in bolj glasno zastopati interese lokalne skupnosti in hkrati koroške regije. Veliko je dela, pripravljen sem, dovolj imam energije. Sem človek s posluhom za ljudi in svoje delo vedno opravim pošteno, zato sem prepričan, da bom upravičil svojo vlogo v dobro vseh Korošic in Korošcev,” je ob novici, da je bil izvoljen za državnega svetnika, na družbenem omrežju Facebook zapisal Borovnik.

“Nadaljeval bom delo mojega predhodnika Franja Goloba, ki se mu hkrati zahvaljujem za dobro sodelovanje in opravljeno delo v minulih letih. Želim si uspešnega povezovanja z vsemi, ki bodo v drugem domu parlamenta z mano zastopali družbene, gospodarske in lokalne interese državljank in državljanov Slovenije,” je sklenil Borovnik.

Dogodki

Po uspešnih lokalnih volitvah je mislinjski župan Bojan Borovnik, ki je v nedeljo prepričljivo slavil v Mislinji, postal tudi državni svetnik.