Search
Close this search box.

Marjeta Podgoršek Rek bo kandidirala za županjo Dravograda

V občini Dravograd se v volilni boj za županski stolček podaja še ena kandidatka.

Za županjo Dravograda se bo namreč potegovala tudi profesorica geografije in zgodovine na OŠ Neznanih talcev Dravograd Marjeta Podgoršek Rek, ki je kandidaturo napovedala danes na družbenem omrežju Facebook.

Spoštovane občanke in občani. Pred lokalnimi volitvami 2022 smo se povezali občanke in občani, ki menimo, da lahko Dravograd postane sodoben, varen in pošten Dravograd, v neodvisno listo ZA Dravograd. V to sem prepričana tudi sama, zato sem se odločila, da kandidiram za županjo Občine Dravograd,” je zapisala Marjeta Podgoršek Rek, ki bo kandidirala ob podpori občanov z neodvisno listo ZA Dravograd.

Za županski stolček se bo na letošnjih lokalnih volitvah v Dravogradu potegoval tudi aktualni podžupan Anton Preksavec, ki bo na volitvah nastopil kot neodvisen kandidat, s svojo listo imenovano Enotna lista Anton Preksavec, Ferdo Abraham in Marko Kogelnik.

Prav tako bo kandidiral Željko Kljajić, in sicer ob podpori stranke SD. Ervin Kodrun pa bo za župana kandidiral ob podpri stranke SDS.

Sonja Kemperl, ki pravi, da je strankarsko neopredeljena, je konec septembra na naše poizvedovanje, če bo kandidirala za županjo Dravograda, odvrnila: “Z ekipo bom naredila vse, da bo v Dravogradu prišlo do prepotrebnih korenitih sprememb.” Rok Kotnik iz vrst NSi pa je takrat za Koroške Novice danes dejal, da razmišlja v tej smeri, da dokončne odločitve pa še ni sprejel.

O drugih morebitnih kandidatih za enkrat ni potrjenih informacij, tudi neuradno ni slišati kakšnih imen. Bomo pa dogajanje vsekakor spremljali naprej in poročali o vseh aktualnih novostih.

Novembrske lokalne volitve bodo osme v samostojni Sloveniji. Prvi krog lokalnih volitev bo 20. novembra. Za župana je izvoljen kandidat, ki dobi večino glasov, v občinah, kjer župan v prvem krogu ne bo dobil večinske podpore, pa bo 4. decembra potekal drugi krog volitev.

Dogodki

V občini Dravograd se v volilni boj za županski stolček podaja še ena kandidatka.