Search
Close this search box.

Kdo se bo na Muti in v Radljah ob Dravi potegoval za županski stolček?

Pri Koroških Novicah bomo preverjali pripravljenost na vročo volilno jesen. Tako smo že poročali o kandidatih in kandidatkah, ki naj bi kandidirali v nekaterih koroških občinah. Danes pa smo se ustavili še v Radljah ob Dravi in na Muti.
Fotografija je simbolična

Na letošnjih lokalnih volitvah za župana Občine Radlje ob Dravi bo kot neodvisni kandidat za župana s svojo neodvisno listo kandidatov za občinski svet (Lista Alan Bukovnik), ponovno kandidiral zdajšnji župan mag. Alan Bukovnik, ki je kandidaturo napovedal na družbenem omrežju Facebook.

Kandidaturo je danes za Koroške Novice potrdil tudi Stanko Stanislav Pajtler, in sicer kot neodvisni kandidat ob podpori volivcev.

Po naših informacija naj bi kandidirala tudi koroška poslanka Alenka Helbl, ki je v pogovoru za naš medij dejala, da se res nagiba k temu. “Glede na vse pobude občanov je velika verjetnost, da bom kandidirala za županjo Radelj ob Dravi,” je odgovorila in dodala, da če bo kandidirala, bo to storila ob podpori SDS.

Za potrditev neuradnih informacij smo poklicali tudi Dominiko Karlatec, ki je dejala, da kljub številnim pobudam občanov, predvsem pa gospodarstvenikov, trenutno ne bo kandidirala za županjo Radelj, se pa zagotovo vrača kot kandidatka za občinski svet.

Župan Mute Mirko Vošner je na naše poizvedovanje pred meseci odgovoril: “Če bom imel zdravje, pozitivno energijo, voljo in podporo občanov, ki jo čutim, se bom jeseni spet podal na lokalne volitve. Na naši poti, ki smo si jo zadali, je namreč potrebno še marsikaj postoriti.” Pred dnevi pa je preko Facebooka sporočil, da bo ponovno poskušal zasesti županski stolček na Muti, in sicer bo kandidiral kot neodvisni kandidat ob podpori volivcev.

O drugih morebitnih kandidatih za enkrat ni potrjenih informacij, tudi neuradno ni slišati kakšnih imen. Bomo pa dogajanje vsekakor spremljali naprej in poročali o vseh aktualnih novostih.

Novembrske lokalne volitve bodo osme v samostojni Sloveniji. Prvi krog lokalnih volitev bo 20. novembra. Za župana je izvoljen kandidat, ki dobi večino glasov, v občinah, kjer župan v prvem krogu ne bo dobil večinske podpore, pa bo 4. decembra potekal drugi krog volitev.

Dogodki

Pri Koroških Novicah bomo preverjali pripravljenost na vročo volilno jesen. Tako smo že poročali o kandidatih in kandidatkah, ki naj bi kandidirali v nekaterih koroških občinah. Danes pa smo se ustavili še v Radljah ob Dravi in na Muti.