Golobova vlada ponovno z rekordno podporo

Vlada je v septembrski anketi Mediane za POP TV zopet dosegla rekordno podporo po zadnjih volitvah. Vladi je podporo izreklo 58,9 odstotka vprašanih, 28,8 odstotka ji nasprotuje, 12,3 odstotka vprašanih je neopredeljenih. Med strankami ima najvišjo podporo Gibanje Svoboda, in sicer 30,9 odstotka, sledi SDS s 17,9 odstotka glasov.
Robert Golob, FOTO: Državni zbor Republike Slovenije

Največji vladni stranki je podpora v primerjavi z avgustom padla za pol odstotne točke, SDS pa za 5,5 odstotne točke. SD je podpora zrasla za 0,6 odstotne točke na 5,6 odstotka. NSi je podpora padla na 4,8 odstotka (avgusta 5,5 odstotka), Levici pa na 4,4 odstotka (avgusta 5,3 odstotka).

Med neparlamentarnimi strankami bi stranka Resni.ca prejela 3,6 odstotka glasov, SNS 1,7 odstotka, Vesna 1,4 odstotka, Naša prihodnost in Dobra država 1,2 odstotka, Naša dežela 1,2 odstotka, Piratska stranka 1,2 odstotka, SLS 0,8 odstotka, Konkretno pa 0,6 odstotka glasov. Neopredeljenih je 15,4 odstotka vprašanih, katero drugo stranko bi volilo 1,3 odstotka vprašanih, nobene 5,4 odstotka, 2,3 odstotka ni želelo odgovoriti, pol odstotka pa bi oddalo neveljavno glasovnico.

Med politiki tako kot njegova stranka še vedno ostaja najbolj priljubljen premier Robert Golob. Sledi mu zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan, za njim pa je predsednik republike Borut Pahor, ki je z avgustovskega drugega zdaj zdrsnil na tretje mesto. Na četrtem mestu je predsednica državnega zbora Urša Klakočar Zupančič, na peto mesto pa se je uvrstil kandidat za predsednika republike in poslanec SDS Anže Logar.

Inštitut za raziskovanje trga in medijev, Mediana je anketo opravil med 19. in 22. septembrom na reprezentativnem vzorcu 729 vprašanih.

Dogodki