Začetek poletnih priprav mladih košarkarjev v Slovenj Gradcu

Ne glede na to, da bo letošnje košarkarsko poletje minilo brez uradnih reprezentančnih aktivnosti, kandidati in kandidatke za reprezentančne vrste mlajših starostnih kategorij ne bodo mirovali. Strokovni sodelavci KZS so namreč v okviru dvoletnega cikla priprav na EP mlajših starostnih kategorij leta 2021 pripravili obsežen program dela.

Temu primerno bodo na poletnih pripravah zbrani letniki igralcev in igralk, ki bodo v 2021 nosilci omenjenih starostnih kategorij. Kot prvi so danes v Slovenj Gradcu z delom začeli igralci fantovske reprezentance do 18 let.

Košarkarske aktivnosti se bodo zaradi klubskih programov odvijale konec junija ter v mesecu juliju, in sicer v tradicionalnih bazah v Postojni, Slovenj Gradcu in na Rogli. Organizirane bodo za vse reprezentance mlajših starostnih kategorij. Tako se bodo v večkratnih petdnevnih ciklih zbrale fantovske reprezentance do 16, 18 in 20 let ter dekliški reprezentanci do 16 in 18 let.

Program dela bo namenjen predvsem individualnemu delu na košarkarskem področju in na področju telesne priprave za športni panogi košarka in košarka 3×3.

Nad delom mladih igralcev in igralk bo bdel reprezentančni štab posamezne reprezentance, v delo pa bodo vključeni tudi strokovni sodelavci Košarkarske zveze Slovenije. Predvidoma bo v programu sodelovalo okoli 140 igralcev oziroma igralk ter približno 30 oseb strokovnega štaba reprezentanc.

VIR: STA