Search
Close this search box.

PP Slovenj Gradec: Policijsko poročilo od dne 27. 11. do 3. 12. 2023

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?

PROMET:

V torek zjutraj so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v križišču slovenjgraške obvoznice. Povzročitelju so izrekli globo, zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo.

V sredo so policisti na območju Slovenj Gradca obravnavali tri prometne nesreče, pri katerih je v eni, udeleženec zadobil lahke telesne poškodbe, ostali dve pa sta terjali zgolj materialno škodo. Zoper povzročitelje je bil uveden postopek o prekršku.

V soboto so policisti obravnavali prometno nesrečo na glavni cesti v Stražah pri Mislinji, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje zapeljal s ceste. Voznik in sopotnik sta se lažje telesno poškodovala in bila z reševalnim vozilom odpeljana v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Za storjen cestno prometni prekršek bo vozniku osebnega avtomobila izdan plačilni nalog.

Istega dne so na parkirnem prostoru v Slovenj Gradcu, obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik vozila zaradi nepravilnega premika trčil v drog javne razsvetljave in ga poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR:

V četrtek zvečer so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Šmartnega pri Slovenj Gradcu. Neznan kršitelj je pred prihodom policije kraj zapustil in v kolikor bo izsleden mu bo izrečena globa.

V petek so v centru Slovenja Gradca policisti osebi v postopku zasegli več kosov posušene rastline za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo – konopljo. Po analizi sledi prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

V ponedeljek so policisti na območju Slovenj Gradca obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini in v nadaljevanju nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja do partnerke. O njegovem dejanju bodo obvestili državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.

Na Kopah so policisti v ponedeljek opravili ogled kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari, kjer je neznani storilec z motorno žago poškodoval – razrezal leseno ograjo za pašo živine. Sledi zbiranje obvestil za storilcem.

Na Policijski postaji Slovenj Gradec se je v ponedeljek zglasil občan in naznanil izsiljevanje s strani neznane osebe. Pred tem je namreč neznanec na socialnem omrežju oškodovanca prepričal, da mu ta posreduje svoje intimne fotografije, ko jih je prejel, pa ga je začel izsiljevati za denar.

V torek so policisti v Šentilju pod Turjakom, občina Mislinja obravnavali kaznivo dejanje tatvine, kjer je neznani storilec preko noči iz tovornega vozila in delovnega stroja odtujil gorivo dizel ter orodje. Nastala je precejšna materialna škoda.

Na območju Mislinje so v sredo obravnavali nesrečo pri delu, kjer je moški padel s strehe in se lahko telesno poškodoval. O zadevi bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Istega dne so bili policisti obveščeni, da je zaenkrat neznani storilec v prodajalni čevljev v Slovenj Gradcu izvršil tatvino čevljev. Opravljen bo pregled video nadzornih kamer in sledi zbiranje obvestil za storilcem.

V četrtek so na območju Šmartnega pri Slovenj Gradcu obravnavali tatvino in sicer je zaenkrat še neznani storilec iz prodajalne odtujil akumulatorski vijačnik in akumulatorske klešče. Za storilcem še poizvedujejo.

V petek so obravnavali kaznivo dejanje goljufije in sicer je občanka iz Slovenj Gradca znancu pred časom posodila manjši zneske, katerih ji ni vrnil. Zoper njega bodo podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.

Istega dne so policisti obravnavali tatvino električnega skiroja iz kleti stanovanjskega bloka. Podana bo kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.

OSTALO:

V ponedeljek popoldne je v naselju Slovenj Gradec prišlo do požara na parkiranem kombiniranem vozilu, ki je v požaru povsem pogorel, prav tako pa je nastala materialna škoda na dveh bližnjih vozilih in objektu. Opravili so ogled kraja in zbrali obvestila, pri čemer je bila tuja krivda izključena ter bodo v tej zvezi podali poročilo na državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.

S strani občana iz Vrh so bili v soboto obveščeni, da pogreša telico, katera mu je predhodno pobegnila. Lastnik prosi, da če kdo opazi telico naj obvesti Policijsko postajo Slovenj Gradec (02-872-54-00).

ZA KONEC:

S policije opozarjajo, da smo v letnem času, kjer so dnevi krajši, vidljivost slaba, ceste pa zaradi vremenskih razmer spolzke. Ob tem opozarjajo, naj pešci poskrbijo za svojo varnost, vozniki pa pazite nanje.

Še posebej policisti opozarjajo pešce, naj upoštevajo cestnoprometna pravila in uporabljajajo prometne površine, namenjene pešcem. Med hojo naj ne uporabljajajo mobilnega telefona (pozornost je lahko zmanjšana celo za 60 odstotkov). Ob slabši vidljivosti (megla, mrak) in ponoči naj obvezno uporabljajo odsevna telesa (kresničke, trakovi) za večjo vidnost oziroma svetilko, ki oddaja belo svetlobo. Raba odsevnih teles lahko v temi in mraku reši življenje! Pešci naj se vedno prepričajo o varnem prečkanju ceste. Preden stopijo na vozišče, je obvezen pogled levo, desno, levo. Obvezno pa naj uporabljajajo prehode za pešce.

Voznike pa policisti opozarjajo, naj vozijo previdno in pazijo na ranljivejše udeležence, še posebej na območju prehodov za pešce in na območjih, kjer se lahko pričakuje prisotnost pešcev.

Vir: Matej Mori, višji policist I, vodja policijskega okoliša, PP Slovenj Gradec

Dogodki